IBC
August 2006

Europas største broadcast-udstilling

IBC 2006 foregår fra den 8. til 12. september i Amsterdams store RAI udstillingshaller. Det er Europas absolut største udstilling med video- og broadcast-udstyr - kun overgået af forårets NAB i Las Vegas.


Og der er trods alt kortere til Amsterdam, flypriserne er blevet voldsomt meget billigere, og desuden er Amsterdam jo en rigtigt by, ikke bare en ørkenkulisse for spillegale turister.

Succes trods afbud
Sidste år fortalte Panasonic at man ikke længere vil udstille på IBC, og siden er i hvert fald Avid fulgt efter. Man kunne derfor frygte at den europæiske broadcastudstilling er i tilbagegang. Men det er slet ikke tilfældet. IBC har faktisk vokseværk, og for at skaffe 500 ekstra kvadratmeter til udstillingen har man måttet inddrage arealer der bl.a. har været brugt til registrering af de besøgende og til en restaurant. Den nye hal er nummer 12 i rækken - og registreringen foregår nu i en midlertidig pavillon foran udstillingshallerne.

Ud over selve udstillingen omfatter IBC en stor fagkonference hvor branchens bedste folk fortæller om deres praktiske erfaringer med de nye workflows på bl.a. TV-stationerne. Vi står både i overgangen fra SD til HD, og fra tapebaseret til filbaseret produktion. Begge dele kræver store investeringer i nyt udstyr, efteruddannelse af personale og - ikke mindst - strategiske overvejelser.

IBCs konferencedel starter og slutter en dag tidligere end udstillingen, dvs. fra 7. til 11. september.

Fakta om IBC 2006

 • IBC står for International Broadcast Convention.
 • IBC 2006 består af en konference der løber fra 7. til 11. september og en udstilling fra 8.-12. september.
 • Både udstilling og konference foregår i Amsterdam RAI der er et stort messecenter i udkanten af Amsterdam. Centret har sin egen togstation med direkte forbindelse til byens hovedbanegård, og der er også gode forbindelser med bus og sporvogn.
 • IBC 2006 får deltagelse af mere end 1.000 udstillere, og man forventer 40.000 besøgende fra over 120 lande.
 • Konferencen får seks hovedtemaer:
  1. Multimedia i netværkshjemmet
  2. HDTV Lift Off
  3. Nye medier på vej
  4. IPTV
  5. Indholdsproduktion
  6. D Cinema.
   Alle konferencerne foregår på engelsk.

 • Adgangskort til konference og udstilling bestilles på www.ibc.org. Et adgangskort til udstillingens fem dage koster 55 euro, mens den fulde pakke med udstilling og konference koster 1.600 euro. Man kan også købe adgang til en enkelt temadag for 525 euro.
 • I messeperioden er der altid ekstra pres på hotellerne i Amsterdam. Det er derfor vigtigt at bestille værelse så tidligt som muligt. Hvis man er i sidste øjeblik kan det anbefales at søge efter hotel i den nærliggende by Hilversum. Den har nemlig direkte togforbindelse til RAI udstillingscentret - og hvis man fortsætter med toget havner man i Amsterdams centrum.
 • Flybilletterne til Amsterdam er blevet meget billigere, men igen kan det være svært <>(og dyrt!) hvis man er sent på den. Det kan være billigst at flyve fra København til Amsterdam med Sterling og hjem med SAS.
 • Yderligere information på www.ibc.org.
Læs om nogle af nyhederne, som bliver præsenteret på IBC 2006


Læs om nogle af nyhederne, som bliver præsenteret på IBC 2006