Pre-IBC 2005
August 2005

3ds Max 8 trækker på baglandet

Folkene bag 3D-softwaren 3D Studio Max ser det som en stor fordel at de får et stadig tættere samarbejde med moderselskabet Autodesk, som bl.a. også ejer Discreet-produkterne og designprogrammet Autocad. F.eks. vil teknologi der oprindelig er udviklet til Autocad give brugerne af den nye 3ds Max 8 væsentligt bedre muligheder for projekt- og versionsstyring. Det sker via "Autodesk Vault", der er en data management applikation som hindrer fejl og fremmer genbrug ved at samle produktionsinformationer.
Men 3ds Max 8 indeholder naturligvis også en lang række 3D-forbedringer. I flæng kan nævnes Motion Mixer til nonlineær redigering af 3D-klip, MXS Debugger Controller til mere effektiv fejlfinding i den genererede kode, Pelt Mapping som reducerer mappingtiden fra timer til minutter, samt forbedrede værktøjer til karakteranimation. Folkene bag 3D Studio Max betragter version 8 som et stort skridt fremad - i den benhårde konkurrence med Softimage og ikke mindst Maya.


Version 8 af animationsprogrammet 3ds Max har fået bedre styring af figurernes gangarter, og der er indbygget non-lineær redigering af animationsklip.

3ds-brugerne får nu adgang til den avancerede versionsstyring, den såkaldte "asset tracking", som oprindeligt er udviklet til Autocad.

Læs også
-