Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

De opfandt DR's morgensang
Oktober 2020
Faber og Prip fik
Grundtvigs Pris 2020
For anden gang på under en måned blev vært og chefdirigent Phillip Faber og DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip hædret for deres "Morgensang"-initiativ på DR.

Ideen med "Morgensang" på DR1, P2 og DRTV opstod meget spontant, og i alt kom et lille produktionshold med DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber som vært og med DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip som redaktør til at stå bag 100 programmer, inden de gav "Morgensang"-stafetten videre til først Silja Okking og siden Kaya Brüel og Ole Kibsgaard.

– I har vist, at fællessang og landsdækkende medier godt fungere kan sammen – og at landsdækkende medier ikke er envejskommunikation, men at man kan bringe mennesker sammen og invitere til deltagelse, selvom vi står i hver vores dagligstue, siger Ingrid Ank fra Grundtvig-Akademiet.

To gange på en måned

Det var anden gang på en måned, da Phillip Faber og Anne Karine Prip lørdag eftermiddag blev hædret for deres initiativ med "Morgensang på DR". Det blev de, da Grundtvigsk Forum gav N.F.S. Grundtvigs Pris 2020 på 25.000 kroner til de to DR-medarbejdere.

Grundtvigsk Forum er en forening, der er sat i verden "for at bringe Grundtvigs tanker om frihed, ånd og fællesskab i spil i en nutidig sammenhæng".

For at få prisen skal man blandt andet "i enestående grad have gjort det grundtvigske gældende og arbejdet for forståelsen af den uløselige sammenhæng mellem religion, historie og fællesskab i en bred offentlighed", som det blandt andet hedder i prisens fundats.

Det var som sagt anden gang på en måned, at Phillip Faber og Anne Karine Prip modtager en pris for deres "Morgensang"-initiativ. Den 6. oktober modtog makkerparret nemlig hædersprisen fra Solistforeningen af 1921 for deres indsats.

Landsdækkende medier...

Det var lederen af Grundtvig-Akademiet, Ingrid Ank, som begrundede valget af Phillip Faber og Anne Karine Prip til at få overrakt N.F.S. Grundtvigs Pris 2020:

– I har vist, at fællessang og landsdækkende medier godt kan sammen – og at landsdækkende medier ikke er envejskommunikation, men at man godt kan bringe mennesker sammen og invitere til deltagelse, selvom vi står i hver vores dagligstue. I har åbnet vores fælles sangskat, og I har vist en stærk forståelse for, hvilket enormt potentiale fællessangen er, og hvad den kan – ikke mindst i krisetider, sagde hun i motiveringen foran en meget lille skare på Vartov i København og flere på Grundtvigsk Forums facebookside, hvor prisuddelingen blev streamet.

– Vi blev både overraskede og glade over at se, hvor mange børn, der sang med på sange og salmer af de gamle mestre, siger Phillip Faber.

Det samler danskerne

I forbindelse med prisoverrækkelsen har Grundtvigsk Forum også spurgt flere andre markante stemmer inden for den danske sangverden, hvad de synes om DR's morgensang og dét initiativ, som Phillip Faber og Anne Karine Prip tog i en ruf, da Danmark blev lukket ned i marts.

Her siger bestyrelsesformand for Statens Kunstfond og tidligere chefdirigent for DR Pigekoret Michael Bojesen:

– Ideen om at mødes i en stærk forankret kulturarv som den danske sangskat er indlysende og god, og med Fabers stærke kompetence og formidling lykkedes det at indgyde håb og få danskerne tæt på hinanden på trods af fysisk distance.

Michael Bojesen mener også, at DR med morgensang har vist sig fra sin bedste "public-service"-side og demonstreret, at DR – ikke mindst i krisetid – formår at samle danskerne...

Gå tilbage


Holdet bag DR"s morgensang i foråret: Fra venstre ses tilrettelægger Pernille Schødt, redaktør Anne Karine Prip, vært Phillip Faber samt produktionslederne Trine Heide og Tanya Fassbinder (foto Mikkel Suppras).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+