Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Nyt i Aalborg
Oktober 2020
HiFi Klubben investerer
i demorum
Mens flere virksomheder prioriterer webshop over fysisk butik, så går HiFi Klubben den modsatte vej ved at åbne et stort demorum, som sætter fokus på kundeoplevelsen og på samspillet mellem butik og webshop.

HiFi Klubben har netop åbnet et stort nyt showroom i Aalborg City Syd, og det markerer et kursskifte hos HiFi-specialisterne.

– Vi vil gerne gøre vores butikker mere tilgængelige for kunderne og vise, hvordan udstyret kan tage sig ud hjemme i stuen, siger Christoffer Arensbach, der er CEO hos HiFi Klubben. – Derfor vil vi i fremtiden åbne demorum eller showrooms i stedet for klassiske butikker

Den nye kurs betyder blandt andet, at vejledning og demonstration af udstyret nu i endnu højere grad er i højsædet.

– Vi har indrettet forskellige miljøer i vores demorum, miljøer som ligner det, kunderne har derhjemme. Det giver dem en bedre mulighed for at finde ud af, hvordan udstyret vil fungere i deres hjem, siger Christoffer Arensbach.

Samspil mellem butik og webshop

HiFi Klubben forventer, at den nye butiksform flytter flere bestillinger fra den fysiske butik til kædens webshop.

– Vi oplever allerede nu, at en stor del af handlen og rådgivningen er flyttet over på webshoppen. Derfor er det planen, at butikkerne i højere grad skal være et sted, hvor man kan prøve forskelligt udstyr og få rådgivning af vores sælgere, mens det endelige køb oftest vil foregå hjemme ved computeren, siger Christoffer Arensbach.

De fysiske butikkers fremtid

– Flere butikker bør overveje en model, hvor showroom og webshop hænger sammen, siger lektor Gitte Damgaard fra Aarhus Erhvervsakademi, der står bag et forskningsprojekt om fysiske butikkers fremtid.

– Køb af for eksempel HiFi-udstyr er ofte en større investering, hvor forbrugeren gerne vil teste, lytte, røre og se udstyret før køb. Derfor kan en webshop eller en fysisk butik ikke stå alene. Vi kommer til at se flere koncepter, hvor forbrugeren får rådgivning og vejledning i et showroom, men derefter går hjem, overvejer købet og foretager det endelig køb online. Dette gælder naturligvis især for varer med en høj værdi, siger Gitte Damgaard.

Placering af showroom

HiFi Klubben havde allerede åbnet det første store demorum i Malmø og mindre versioner i Viborg og Hillerød. Men det er ingen tilfældighed, at Aalborg får det første helt store danske showroom.

– Aalborg er en by med et stort opland og masser af mennesker, der er interesserede i fed lyd. Med den nye placering håber jeg, at flere nysgerrige aalborgensere vil komme ind og opleve, hvordan musik kan give gåsehud, siger Christoffer Arensbach

Gå tilbage


HiFi Klubbens nye showroom er opdelt i en række miljøer, som skal give kunderne et indtryk af, hvordan udstyret vil fungere i deres hjem. HiFi Klubben er Europas største specialkæde inden for højkvalitets hi-fi (foto HiFi Klubben).
Klik for større billede

Lektor Gitte Damgaard fra Aarhus Erhvervsakademi forventer, at flere vil følge HiFi Klubbens eksempel og lave showroom, hvor forbrugeren får rådgivning og vejledning, men derefter går hjem og foretager det endelig køb online (foto HiFi Klubben).
Klik for større billede

Fakta om HiFi Klubben

HiFi Klubben har mere end 95 fysiske butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland og Tyskland, samt fem nationale onlinebutikker. Det er dermed Europas største specialkæde inden for højkvalitets hi-fi.

Yderligere information på www.hifiklubben.dk.


> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg