Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Politikere lukker hul
september 2020
Nu kan selvstændige
passe corona-børn hjemme - men
Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan få barselsdagpenge, når de passer deres hjemsendte, corona-ramte børn. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. Men der er stadig et problem...

I sidste uge aftalte regeringen og arbejdsmarkedets parter, dvs. fagbevægelsen og de store arbejdsgiverorganisationer, at forældre til børn, der er hjemsendt pga. corona, kunne få lov at passe dem på barselsdagpenge. Men aftalen gjaldt kun, hvis man var lønmodtager. For selvstændige eller freelancere med corona-ramte børn var der ingen hjælp at hente.

Nu har regeringen med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i spidsen imidlertid foreslået, at ordningen udvides til også at omfatte selvstændige. Det kommer efter pres fra blandt andre SMVdanmark.

– Nu opnår vi ligestilling på dette punkt mellem lønmodtagere og selvstændige, der jo kan stå i en præcis lige så vanskelig situation som ansatte forældre, hvis deres børn bliver sendt hjem, siger dir Jakob Brandt fra SMVdanmark. – Politikerne skal have tak for, at de har lyttet til gode argumenter og godt kunne se uretfærdigheden.

Men der er stadig et problem...

De små og
mellemstore bliver overset

I SMVdanmark er man glade for, at aftalen om hjælpepakker blandt andet giver de små selvstændige bar- og restaurantejere en håndsrækning. Men mange af underleverandørerne til fester, markeder og lignende arrangementer, får stadig reelt ingen hjælp og står nu over for en truende konkurs, mener SMVdanmark.

– Det gælder arrangørerne af arrangementer med under 350 deltagere og arrangører af private arrangementer som f.eks. bryllupper og julefrokoster, som er aflyst – herunder også alle deres underleverandører, der bl.a. leverer telte, vagtpersonel, lyd, lys, scene, fadøl etc, siger Jakob Brandt.

– Det er desværre sket flere gange siden corona-krisens start, at de små og mellemstore virksomheder bliver overset. Og det er skuffende, at de store erhvervsorganisationers fokus igen var på de store virksomheder og lønmodtagerne. De selvstændige betaler den samme skat, og det må være helt fair, at de får del i velfærdsydelserne, når de har nøjagtig samme behov som lønmodtagerne, siger han.

Fakta om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder.

SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV'ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan.

Yderligere information på www.SMVdanmark.dk.

Gå tilbage


– Vi takker politikerne for, at de har lyttet, siger Jakob Brandt fra SMVdanmark. – Men vi mener også det er helt naturligt, at selvstændige bliver inkluderet i børnepasningsordningen...
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg