Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Druk
september 2020
Den perfekte promille
Thomas Vinterberg er fascineret af alkohol og dens effekter, som han med dramaet "Druk" både hylder, problematiserer og anvender til at skildre vores længsel efter at leve, sprudle og være til stede. Filmen havde verdenspremiere på Toronto Filmfestival, den deltog i hovedkonkurrencen i San Sebastian og får dansk premiere den 24. september.

– Filmen er en undersøgelse af alkohol, skabt i dyb fascination af, at det samme middel både kan åbne et liv op og slå et menneske ihjel, siger Thomas Vinterberg om "Druk".

Det er en fascination, der både hos instruktøren og hovedkaraktererne i "Druk" trækker tråde til ungdommen og lykkefølelsen ved at sanse verden uden angst, ambitioner og kontrol – gennem "en perfekt promille".

– Jeg tror, at mændene i filmen længes inderligt efter dét punkt i deres liv. Men følelsen af at dø langsomt uden at være til stede i livet, det præger dem, siger Vinterberg.

"Druk" modtog i juni "Official Selection"-stemplet fra filmfestivalen i Cannes og har netop vundet "Art House Cinema"-prisen i Frankrig i en pulje med 12 konkurrerende film fra Cannes Festivalens officielle program.

Fire gymnasielærere

I "Druk" beslutter fire gymnasielærere og venner sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen.

I takt med at genstandene ryger indenbords, så skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser.

Manus og instruktion

"Druk" er instrueret af Thomas Vinterberg, som har skrevet manuskriptet sammen med Tobias Lindholm. Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing har produceret for Zentropa med støtte fra blandt andet Det Danske Filminstitut.

Filmen er i de seneste måneder blevet solgt til en lang række lande verden over og har også netop sikret sig visning på det vigtige amerikanske biografmarked via distributøren Samuel Goldwyn Films.

Kilde: DFI

Gå tilbage


"Druk" handler om fire gymnasielærere og venner, som beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige...
Klik for større billede

Filmens instruktør, Thomas Vinterberg, er født 1969. Han dimitterede fra Den Danske Filmskole i 1993 med afgangsfilmen "Sidste Omgang", der blev nomineret til en Oscar i 1994. Med sin debut, novellefilmen "Drengen der gik baglæns", vandt han priser i store dele af verden. I 1995 stiftede Vinterberg sammen med instruktør-kollegaen, Lars von Trier, Dogme 95, og året efter, instruerede han sin første spillefilm "De Største Helte" (1996). Filmen vandt tre Robert-priser.
Klik for større billede

Handlingen i filmen

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. Filmen er et drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

Grundoplysninger

 • Dansk titel: "Druk"
 • International titel: "Another Round"
 • Instruktør: Thomas Vinterberg
 • Manuskript: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
 • Producer: Kasper Dissing, Sisse Graum Jørgensen
 • Fotograf: Sturla Brandth Grøvlen
 • Klipper: Anne Østerud, Janus Billeskov Jansen
 • Lyd: Jan Schermer, Hans Møller
 • Scenograf: Sabine Hviid
 • Casting: Tanja Grunwald
 • Medvirkende: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe
 • Produktionsland: Danmark
 • Produktionsselskab: Zentropa
 • Dansk distribution: Nordisk Film Distribution A/S
 • Dansk biografpremiere: 24.09.2020
 • DFI-støtteform: Markedsordningen


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+