Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Rettighedsdeling
september 2020
DR og TV 2 viser
fodbold-EM
i 2024 og 2028
DR og TV 2 har i fællesskab sikret sig rettighederne til at vise EM-slutrunderne i fodbold for mænd, EURO 2024 og EURO 2028. Rettighederne omfatter både tv, radio og streaming.

Om aftalen siger mediedirektør i DR Henriette Marienlund: – Jeg er glad for, at det igen er lykkedes at erhverve rettighederne til EM-slutrunderne i fodbold, så vi fortsat kan samle danskerne omkring de største sportsbegivenheder. Sport skaber fællesskab og samler befolkningen på tværs af landsdele, alder, uddannelse og alle mulige andre forskelle. Derfor er det vigtigt for DR at være med i de store sportsbegivenheder og bringe dem ud til alle danskere.

DR og TV 2 står side om side

DR og TV 2 har også tidligere delt rettighederne til fodbold-EM. Det gælder dog ikke den slutrunde, som skulle være afviklet i år i blandt andet København, og som er udsat til 2021 på grund af corona. Her har DR købt rettighederne til at vise knap halvdelene af kampene af Nordic Entertainment Group (NENT), som har streamingtjenesten Viaplay og TV3-kanalerne.

Fordelingen af kampene mellem DR og TV 2 i slutrunderne i 2024 og 2028 er endnu ikke besluttet, men det er aftalt, at de skal fordeles ligeligt.

DR deler også rettighederne sammen med TV 2 til kvindelandsholdets EM-slutrunde, der næste gang afvikles i 2022. Og DR har desuden rettighederne til kvindelandsholdets hjemmekampe i kvalifikationen.

Rettighederne til fodbold-VM for mænd i 2022 deles også mellem DR og TV 2.

Gå tilbage


DR og TV 2 dækker EM i 2024 og 2028. Billedet her er fra VM 2018, da DR holdt fodboldfest på havnen i Aarhus (foto Mathilde Bech).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg