Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Telia-kunder
september 2020
Næsten 500.000 får 5G
Udrulningen af 5G i Telias netværk begynder i slutningen af september 2020. Nu løfter teleselskabet sløret for hvilke kunder, der kan koble sig på det nye netværk.

I uge 40 tænder Telia for 5G-signalet i dele af mobilnetværket. Lanceringen begynder i København og Aalborg og fortsætter derefter til Aarhus og Odense. Selskabet vil nemlig først dække de store byer, hvor kunderne får størst udbytte ud af teknologien. Herefter udrulles 5G-netværket i resten af Danmark over de kommende år.

Samlet set kan knap en halv million privat- og erhvervskunder hos Telia se frem til at få 5G inkluderet i mobilabonnementerne. Det drejer sig blandt andet om de abonnenter, der har fri data i dag – eksempelvis privatabonnementerne One og Onemore og erhvervsabonnementerne One Pro og Onemore Pro. Alle de omfattede abonnementer er nu markeret som "5G-ready" på Telias websites.

Det kræver en 5G-telefon

Kunder med "5G-ready" abonnementer kan benytte Telias 5G-netværk, forudsat at de har en 5G-telefon, som producenten har godkendt til brug på Telias netværk, og desuden skal de naturligvis befinde sig i de første 5G-masters dækningsområder.

– Vi inkluderer 5G i en række af vores mest populære mobilabonnementer, så vores kunder kan få det fulde udbytte af netværket og de højere hastigheder, som 5G kommer til at byde på, siger Lone Kyhl Hendriksen, Head of Consumer & Channels hos Telia. – Samtidig vil vi, som det første teleselskab, tilbyde vores kunder 5G-roaming, når de rejser i Norden, hvor vi også er i fuld gang med at opgradere netværket til den nyeste teknologi.

Kapacitet og hastighed

Danskernes dataforbrug i mobilnetværket stiger i gennemsnit med 40% om året. Med introduktionen af 5G-teknologien imødekommer Telia det stigende behov for kapacitet, stabilitet og hastighed. Særligt erhvervslivets dataforbrug forventes at vokse kraftigt i takt med udviklingen af nye digitale løsninger over de kommende år.

– 5G bliver en game-changer for dansk erhvervsliv, for den minimale responstid på overførsel af data giver nye muligheder for at digitalisere og automatisere produktionen, siger Mortimer Liebman, Head of Enterprise hos Telia. – Kapaciteten vil sætte yderligere skub i udbredelsen af avancerede IoT-løsninger. Og muligheden for at opbygge selvstændige, sikrede løsninger giver os mulighed for at udvikle individuelle netværk, der passer præcis til den enkelte virksomheds specifikke behov.

Andelen af 5G-kompatible mobiltelefoner på det danske marked forventes at vokse hurtigt i takt med, at teknologien modnes, og producenterne kobler deres mobiler til 5G-netværket i den kommende tid.

Gå tilbage


– Vi inkluderer 5G i en række af vores mest populære mobilabonnementer, så vores kunder kan få det fulde udbytte af netværket og de højere hastigheder, som 5G kommer til at byde på, siger Mortimer Liebman og Lone Kyhl Hendriksen fra Telia Enterprise og Telia Consumer & Channels.
Klik for større billede

I uge 40 tænder Telia for 5G-signalet i dele af mobilnetværket. Lanceringen begynder i København og Aalborg og fortsætter derefter til Aarhus og Odense. Selskabet vil nemlig først dække de store byer, hvor kunderne får størst udbytte ud af teknologien.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+