Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Stort set alle lydkilder kan tilsluttes
september 2020
Verdens bedste
trådløse højttaler er dansk
Den internationale jury bestående af fagfolk fra fagmagasiner har tildelt Legend 5 Silverback den prestigefulde EISA Award. Prisen til den danske højttalerfabrik er den seneste i en lang række, som den har modtaget for lyd i verdensklasse.

Kåringen af den danske højttalerfabrik System Audio's nye Legend 5 Silverback som årets bedste trådløse højttaler er en anerkendelse i verdensklasse.

– EISA's fageksperter ser på alle produkter, der kommer i løbet af året og vurderer, hvilke produkter der gør en forskel, siger udviklingschef i System Audio A/S, Ole Witthøft. – Det er derfor den største anerkendelse i vores branche, det er et kæmpe skulderklap, og jeg er naturligvis meget stolt over prisen.

Det er dog bestemt ikke virksomhedens første anerkendelse, for System Audio har gennem de seneste 36 år modtaget i omegnen af 150 priser for fabrikkens højttalere. Men prisen fra Expert Imaging and Sound Association, EISA, er en ekstra stor hæder, fordi kåringerne reelt er verdensmesterskabet indenfor teknologi.

Elegant, exceptionel og trådløs

EISA er en international forening baseret på fagfolkene fra 61 fagmagasiner i 29 lande. Hvert år kårer de det bedste de har testet inden for bl.a. fladskærme, pladespillere og højttalere.

Ifølge EISA har System Audio med Legend 5 Silverback udviklet en højttaler, der kombinerer et elegant og trådløst design med den bedste lyd, og som giver mange muligheder for tilslutning af alt fra computer og fladskærm til mange forskellige streamingsystemer.

Juryen begrunder sit valg af System Audio således:

"Det danske firma System Audio har valgt en logisk tilgang med deres Legend 5 Silverback-højttalere. De er aktive med dedikerede forstærkere til hver enhed og de bliver trådløse, når man tilkobler den selvstændige Stereo Hub eller en tredjepartssender. Med betjening via WISA-teknologi undgår man interferens, og højttalerne kan afspille lyd op til 192kHz/24-bit. Man kan tilslutte en række lydkilder – fra en computers digitale forbindelser til TV-lyd, foruden at der er streaming-muligheder fra DLNA/UPnP til GoogleCast, Airplay og Bluetooth. Det er en smuk og elegant, vellydende trådløs musikløsning".

Kompromisløs

Ifølge udviklingschefen er det System Audios ambition at gøre det let at være musikelsker og at have den bedste lyd i det mest brugervenlige produkt:

– Jeg har i årevis været irriteret over, at mange teknologiske løsninger er begrænset til kun at fungere med ganske få andre løsninger, siger Ole Witthøft. – Jeg synes, at verden kalder på større fleksibilitet. Derfor har det med Silverback-teknologien også været vores topprioritet at få flest mulige tilslutninger til andre produkter og streaming ind i vores højttalere på den mest brugervenlige måde.

Hvor man tidligere skulle købe et kostbart musikanlæg, trække kabler rundt i stuen og i øvrigt have stor viden om systemet for at få det optimale ud af det, så kan man nu nøjes med to trådløse højttalere og en smartphone. Udviklingschefen fortæller, at den prisvindende produktserie også er strømbesparende, og at man kan opgradere softwaren, så man kan bruge produktet i mange år i stedet for at købe nyt.

Akustikken i stuen

Kompromisløsheden fortsætter også efter købet af højttaleren.

– Som noget helt nyt har vi med System Audio nemlig lanceret den gratis app "Room Service", der fikser et lydproblem som end ikke producenten af verdens bedste højttaler kan tage højde for: Akustikken i det rum, hvor lydanlægget står, siger Ole Witthøft med et smil.

– Hver stue har sit særkende, og de fleste rum i vores boliger har ikke optimal rumklang. Det kan vi nu fikse med vores app, som måler akustikken i rummet, beregner en rumkorrektion og får højttalerne og rummet til at samarbejde. Resultatet er en markant opgradering af lydoplevelsen, forklarer han.

På grund af Corona-restriktioner har Ole Witthøft endnu ikke kunnet modtage den fysiske EISA-pris i en publikumsfyldt sal. Men han har fået den tilsendt til fabrikkens showroom.

Gå tilbage


– Jeg har i årevis været irriteret over, at mange teknologiske produkter er begrænset til kun at fungere med ganske få andre løsninger, siger Ole Witthøft fra danske System Audio. – Derfor har det med Silverback-teknologien været en topprioritet at få flest mulige tilslutninger til andre produkter og streaming ind i vores højttalere på den mest brugervenlige måde.
Klik for større billede

Fakta om System Audio A/S

 • System Audio blev grundlagt i 1984 i kælderen hos indehaver Ole Witthøfts forældre.
 • I begyndelsen af 1990'erne rykkede virksomheden til Valby, men siden 2002 har System Audio ligget i Roskilde og har 10 ansatte, som blandt andet står for montagen af 20.000 højttalere om året. System Audio eksporterer i dag til 41 lande.
 • Gennem de seneste 36 år har virksomheden vundet i omegnen af 150 priser for dens højttalere.
 • Blandt virksomhedens priser kan nævnes, at den var Børsen Gazelle-vinder i 2001 og i 2014 kårede det nordiske magasin "Lyd og Billede" fabrikkens lille, trådløse højttaler "Saxo SA 1 Active" som "Årets Bedste Højttaler 2014/2015". Derudover har System Audio modtaget en Red Dot Design Award, en Iconic Innovation Award, Bordingprisen for digitale medier og Roskilde Erhvervspris. Og så har virksomheden lanceret produkter, som er udnævnt til årets produkt i forskellige lande – blandt andet som Årets Højttaler i Tyskland, Frankrig og Norge.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+