Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

DR fortsætter corona-dækningen
august 2020
Det bliver svært
at erstatte Phillip Faber
Coronaen satte sit præg på Danmark og resten af verden i foråret. DR lancerede derfor en række programmer for at give danskerne væsentlig og troværdig information om situationen og støtte fællesskabet i en særlig tid...

Corona-pandemien og dens konsekvenser fylder stadig meget i samfundet. Derfor fastholder DR hen over efteråret et stort fokus på corona, hvor befolkningen både kan få svar på spørgsmål om helbred, økonomi og pandemiens indvirkning på samfundet, ligesom der fortsat vil være "Morgensang" til at samle danskerne om musikken og sangen.

Nyt værtspar

Allerede fra onsdag den 12. august kan hele Danmark igen lave hofterul og synge sammen hver morgen, når værtsduoen Kaya Brüel og Ole Kibsgaard byder velkommen til "Morgensang" fra DR Koncerthuset.

– Vi glæder os og håber, at der er rigtigt mange, som synger sammen med os og vil være med til at bevare traditionen for "Morgensang". Det er helt unikt at dyrke danske sange i fællesskab på den måde, siger Kaya Brüel.

Weekendprogrammerne får særligt fokus på familien, og her opfordrer "Morgensang" til, at børn og forældre synger morgensang sammen. Og hver onsdag er en skoleklasse, udvalgt fra 16 skoler rundt om i Danmark, forsanger i en af programmets to sange.

"Morgensang" opstod den 16. marts på DR Pigekorets Facebook-side. Allerede næste morgen fik programmet fast plads på DR1. Her blev "Morgensang" sendt i 100 afsnit med chefdirigenten for DR Pigekoret, Phillip Faber, ved klaveret.

Nu overtager Kaya Brüel og Ole Kibsgaard altså stafetten som "Morgensang"-værter.

– Kaya og Ole er så ægte og musikalske, at det kun kan blive godt, siger Phillip Faber. – Jeg glæder mig til at synge med fra sidelinjen. Lige nu er jeg selv afsted med DR Pigekoret for at sparke sæsonen i gang, så nu er jeg tilbage i mit helt eget element...

"Morgensang" sendes hverdage klokken 9.05 på DR1, DRTV og P2. I weekenden sendes "Morgensang" klokken 10.03.

Sundhed og sygdom

"Lægens bord", som genopstod på grund af corona-pandemien, fortsætter også ind i efteråret med en række nye programmer. Men fremover handler det ikke kun om corona. Peter Qvortrup Geisling inviterer nemlig indenfor i sin nyindrettede tv-konsultation og giver svar på mange slags spørgsmål vedrørende sygdom og sundhed.

– En public service-station som DR har et kæmpestort ansvar for at klæde danskerne på, når det handler om fup eller fakta om sundhed og sygdom, siger han. – Derfor er jeg glad for at genåbne tv-konsultationen – folk skal bare skrive ind, for det er danskernes spørgsmål, der er programmets DNA. Og ingen spørgsmål er for store eller små.

"Månedens Buket" genopstår også. Så hvis man kender én i sundhedsvæsenet, en nabo eller andre, der har hjulpet nogen igennem en svær periode, så er Geisling klar til at dukke op og overrække en buket.

"Lægens bord" sendes på DR1 og DRTV fra torsdag den 20. august klokken 21.25.

"Råd til corona" giver svar

Vært Nina Munch-Perrin og økonomikorrespondent Casper Schrøder fortsætter fra torsdag den 13. august med at gøre danskerne klogere på både de privatøkonomiske såvel som samfundsøkonomiske konsekvenser af corona-pandemien.

– Krisen er desværre langt fra ovre og den rammer mange mennesker i Danmark. Og vi vil nok opleve, at den fortsætter i en rum tid, siger Nina Munch-Perrin. – Vi prøver i "Råd til Corona" at give svar og finde løsninger på de mange spørgsmål, man kan sidde med derhjemme om alt lige fra arbejdsløshed og ferierejser til bolighandler, og vi ser også på de store samfundsøkonomiske perspektiver.

"Råd til Corona" sendes klokken 21.55 på DR1 og DRTV torsdage til og med den 1. oktober. Første program på torsdag sendes dog klokken 21.25.

Fokus på coronaens konsekvenser

I "Løvens Hule – velkommen til virkeligheden" bliver man klogere på, hvad der sker, når corona-krisen rammer danske iværksættere. I programmerne kommer man derfor forbi flere af de virksomheder, som løverne i "Løvens Hule" gennem tiden har investeret i.

– Det har aldrig været vigtigere for os løver at vise, hvor meget virksomhederne kæmper i den her tid, og hvor hårdt vi selv arbejder for vores investeringer, siger løve Jacob Risgaard. – Vores fornemmeste opgave som investorer har været at sikre, at iværksætterne kommer gennem krisen som hele mennesker.

Det første af i alt fire programmer sendes onsdag den 19. august klokken 20.00 på DR1 og DRTV.

TV-Avisen Morgen

"TV-Avisen Morgen" og "TV-Avisen 12:00" på DR1, som blev lanceret i begyndelse af corona-krisen, fortsætter frem til nytår. Her er fokus på både corona og de andre dagsaktuelle historier, ligesom også det amerikanske valg kommer i fokus.

Johannes Langkilde, der er vært på de forskellige udgaver af "TV-Avisen" i løbet af dagen, siger om morgenudgaven:

– Med to timer til rådighed har vi mulighed for at behandle alle de vigtige historier, der præger vores tid, på en anden måde, end vi gør i de andre udgaver af "TV-Avisen". Der bliver i langt højere grad tid til samtaler, som går tættere på og sætter perspektiv på historierne.

"TV-Avisen Morgen" sendes på hverdage fra klokken 7.00 til 9.05 og i weekenden fra klokken 8.00 til 10.00 på DR1 og DRTV.

Gå tilbage


"Morgensang", "TV-Avisen Morgen", "Lægens bord" og "Råd til corona" har informeret og samlet danskerne siden starten af corona-krisen. Nu forlænger DR programmerne ind i efteråret.
Klik for større billede

Kaya Brüel og Ole Kibsgaard er nye værter på "Morgensang", og de kommer dermed til at erstatte Phillip Faber. Det bliver noget af en udfordring at nå op på det hidtidige seertal på op imod 300.000! (foto Agnete Schlichtkrull).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+