Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Læserbrev
juni 2020
Vi skal have
en ny alkoholkultur
Kunstneren Leah Robb har lavet en stribe malerier med tilknytning til Christiania og hun har dermed et solidt kendskab til fristadens hashkultur. Men hun mener faktisk, at alkoholkulturen er et større problem i det danske samfund.


Leah Robb,
kunstmaler og samfundsaktivist

Efter at Christiania igen fik besøg af politi, som skulle lede efter en klump her og en klump der, gik jeg i Netto og blev mødt af det her syn: Halvdelen af butikkens areal så ud til at være dedikeret til hashens "storebror", alkohol. Og er det ikke bare "skævt", at vores samfund pusher et så farligt og dødbringe rusmiddel på den ene side, samtidigt med at man bekæmper den anden med magt og samfundsressourcer?

Jeg er ikke tilhænger af hashen, men kontrasten var latterlig.

Træt af alkohol

Jeg bliver mere og mere træt af alkohol og tænker om vi ikke selv skulle prøve at være den forandring, som vi ønsker? Dvs. at vi selv stopper med at bidrage til drukkulturen ved at sige "ellers tak, jeg drikker vand".

Jeg mener bare – det er faktisk ok at være rebel på denne måde...

Og i fald nogen skulle være i tvivl: Jeg snakker om en kultur, og altså ikke om individer, der er faldet for kulturen. De mennesker har brug for hjælp. Og det skal blive nemmere ikke at være en del af drukkulturen – især for mænd!

Gå tilbage


Alkohol i Netto: Efter at Christiania igen fik besøg af politiet på udkig efter en klump her og en klump der, tog jeg til Netto, hvor halvdelen af butiksområdet syntes at være dedikeret til hashens "storebror", alkohol. Er det ikke bare SÅ fordrejet, at vi har den slags dødeligt berusende varer i vores dagligvarebutikker, samtidigt med at man bekæmper andre russtoffer magt og skatteydernes penge, spørger den unge kunstmaler Leah Robb.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg