Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Teknologi i hjemmet
april 2020
Højttalerne kan
gemmes i væggen
Stereoanlæg og andre teknologiske løsninger bliver i stigende grad gemt af vejen i de danske hjem. Det mærkes hos HiFi Klubben, hvor salget af indbyggede lydløsninger årligt er steget med 40 procent.

Imponerende CD-samlinger og store højttalere er i mange hjem blevet udskiftet med streamingtjenester og mere diskrete lydløsninger, der ikke optager så meget plads.

– Der er en klar tendens til, at teknologien i hjemmet bliver mere usynlig, siger fremtidsforsker Klaus Mogensen fra Instituttet for Fremtidsforskning. – Især i storbyerne, hvor kvadratmetrene er dyre, er der ikke plads til store stereoanlæg og CD-samlinger, for man vil udnytte den plads, man har, så godt som muligt.

– Indbygget lyd er et æstetisk valg, og i dag er kvaliteten så god, at man ikke længere behøver at gå voldsomt på kompromis, tilføjer John Forná fra HiFi Klubben. – Det diskrete lydanlæg lyder nemlig godt, det er pænt og det er utroligt nemt at bruge.

Multirums-systemer

En del af de indbyggede højttaleres succes hænger ifølge HiFi Klubben sammen med udbredelsen af forskellige multirums-systemer, der kobles til anlægget. De giver nemlig beboerne mulighed for at vælge, hvad der spilles i hver af hjemmets højttalere.

– Multirums-systemer er nemme at betjene, og de giver hurtig adgang til alle ens playlister. Man har derfor alverdens musik lige ved hånden, siger John Forná. – Så mens én synger med i badet, kan en anden høre nyheder i køkkenet, mens fjernsynet er tændt i stuen.

– Teknologi er for alvor på vej ind i vores hjem, og det er kun naturligt, at lyd og musik følger med udviklingen og bliver en integreret del af selve boligens indretning og opbygning. Jeg tror, at vi vil se mange flere boliger i fremtiden, hvor multimediesystemer og den gode lyd udgør en central del af hjemmets æstetik, slutter John Forná.

Gå tilbage


Indbyggede højttalere er for alle, der gerne vil have god lyd i hele hjemmet, men som ikke vil have højttalere stående fremme. Hifi Klubben oplyser, at salget er steget med 40 procent årligt de seneste fem år (foto HiFi Klubben).
Klik for større billede

Musik i badet? Intet problem! Med indbyggede højttalere kan man få flot lyd i hele hjemmet (foto HiFi Klubben).
Klik for større billede

Fakta om Multirums-systemer

Multirums-systemer fra for eksempel Sonos, Denon og Bluesound styres via brugervenlige apps og er blandt de mest populære på markedet.

Indbygningshøjttalere kan installeres i alt fra lejligheder til ny-byg-projekter i såvel bad som soveværelse. Højttalerne installeres direkte i væg og loft og kan skjules bag elementer, der passer ind i hjemmets indretning, hvis man ikke ønsker, at de skal kunne ses.


> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg