Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

DR sætter fokus på naturen
april 2020
Vilde vidunderlige Danmark
Med den nye naturserie "Vilde vidunderlige Danmark" bringer DR os tæt på vores egen natur. Det første af de i alt fem programmer har premiere på DR1 søndag den 12. april klokken 20.00. Men allerede fra klokken 6.00 søndag morgen kan det ses på DRTV.

Vi har set bunkevis af fantastiske naturprogrammer fra verdens mest naturskønne og dyrerige områder – f.eks. produceret af BBC. Mange af os sidder derfor utvivlsomt med en fornemmelse af, at den store verden er fantastisk, og at Danmark er et af de kedeligste steder på jordkloden mht. til natur og diversitet.

Men dér tager vi tilsyneladende grumme fejl – i hvert fald at dømme ud fra teaseren til DRs nye naturserie, "Vilde vidunderlige Danmark", for her er der lige så fantastiske billeder som i de bedste internationale naturprogrammer.

Dyrene på tæt hold

Den danske serie har Lars Mikkelsen som fortællerstemme, og han guider seerne igennem fem naturtyper: Skov, søer og vandløb, det åbne land, hav og kyst samt dyrenes levesteder. Vi føres gennem et års cyklus med scener fra den danske natur, som ikke tidligere er blevet dokumenteret.

Man følger rævefamilien fra ungerne er helt små og deres kamp for at overleve den første barske tid, hvor de er helt afhængige af forældrenes evne til at skaffe nok føde. Man ser familier blive splittet, når andemor og hendes ællinger bliver pludseligt angrebet af søens ubestridte konge, gedden.

Seeren vil også komme på en rejse med årstiderne – fra de første spæde knopper på træerne til bøgen står smuk og grøn i juni. Og efteråret, der farver skovene i de smukkeste gule og røde nuancer, indtil træerne igen står nøgne ved vinterens indtog.

Stort samarbejde

Serien er produceret af Mastiff, og den er baseret på ekspertviden fra landets førende forskere og biologer, ligesom naturorganisationer, museer, Naturstyrelsen og mange andre har bidraget til produktionen.

Musikken i serien er specialkomponeret af Peter Due, Rasmus Zwicki og Anthony Lledoen, og den er indspillet af DR Symfoniorkestret, DR Pigekoret og DR Juniorkoret.

DR har desuden i samarbejde med Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer skabt det landsdækkende tiltag "Vores Natur", som skal styrke befolkningens lyst til at blive klogere på den danske natur. Dette projekt har fået støtte fra flere fonde – men er blevet hæmmet af corona-krisen og dens restriktioner.

Natur i børnehøjde

DRs store naturserie er for hele familien. Men blandt de mange nye naturprogrammer i år er der også en serie, som retter sig specielt mod de mindste. Det er Ramasjang-serien "Vilde, vidunderlige dyr", som fortæller dyrehistorier fra "Vilde, vidunderlige Danmark", men specifikt rettet mod børn i Ramasjangs målgruppe.

Gå tilbage


Søndag den 12. april har DR1 og DRTV premiere på naturserien "Vilde Vidunderlige Danmark". Den er i fem afsnit, hvor seerne kommer tæt på både naturen og dyrene, der lever i den (foto Mastiff TV, Henrik Zachariassen).
Klik for større billede

’Vores Natur’ er et samarbejde mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og De danske naturhistoriske museer (foto Vores Natur).
Klik for større billede

Udvalgt indhold fra
"Vores Natur"-projektet

 • "Vilde, vidunderlige Danmark": Naturserie i fem programmer. Premiere: 12. april klokken 20.00 på DR1 og allerede klokken 6.00 på DRTV.
 • "Min natur": Kort format i seks programmer, hvor DR-værter tager seerne med ud på et hverdagseventyr i naturen. Premiere 21. maj kl. 20.45 på DR1 og efterfølgende seks torsdage.
 • "Din Natur": Digital naturtjeneste til oplevelser i naturen nær dig. Oplev tjenesten her: dinnatur.
 • "Vilde, Vidunderlige Dyr": Serien består af i alt 40 små afsnit, som bliver sendt fra søndag den 12. april på både DR Ramasjang og DRTV.
 • "Naturens Symfoni": Over fem afsnit undersøger P2-podcasten, om det er muligt – gennem musikken – at komme dybere ind i den danske natur. Og hvordan lyder naturen? Premiere: Søndag den 12. april – plus de efterfølgende fire søndage.
 • "Ring til naturen": P1 giver lyttere mulighed for at stille spørgsmål til den naturtype, man har oplevet aftenen før på DR1. Premiere: 13. april klokken 11.00 på P1.
 • "Naturen kalder": Programserie på P1 til hele året, hvor man tager med kendte personligheder ud i naturen til deres yndlingssted. Hør programmerne her: naturen-kalder.
 • "Vildt naturligt – P1 undersøger naturen" Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen søger den naturlige forklaring på, hvorfor verden ser ud, som den gør, når vi kigger ud ad vinduet eller ser os selv i spejlet. Programserien sendes gennem hele 2020. Hør programmerne her: naturen-kalder.
 • "Giv os naturen tilbage": Frank Erichsen – kendt fra "Bonderøven" – følger Hjørring kommunes bestræbelser på at blive vild igen. Premiere: 16. september klokken 20.00 på DR1, DRTV klokken 6.00.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg