Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Københavns filmfestival
april 2020
CPH:DOX 2020 forlænger streamingperioden
Den københavnske filmfestival for dokumentarfilm skulle egentlig have kørt i biograferne den 18. til 29. marts, men det blev umuliggjort af corona-krisen. Projektet blev reddet ved, at man i stedet kunne streame filmene hjemme i dagligstuen, og det er blevet en ganske god succes.

Ifølge festivalledelsen er der allerede solgt over 65.000 digitale billetter. Det redder ganske vist ikke festivalens økonomi, men det er en større respons end man havde turdet håbe på, og det er årsagen til, at man nu har forlænget den digitale festivalperiode indtil den 30. april. Oprindeligt var det nemlig planen, at den digitale udlejning skulle slutte den 29. marts.

Det væsentlige er, at CPH:DOX 2020 blev reddet ved, at man i år kan se filmene hjemme i dagligstuen, når det nu ikke er muligt at mødes med filmentusiaster i biografen. Og prisen er overkommelig: 6 euro svarende til 45 kroner pr. film.

Historien om CPH:DOX

CPH:DOX er det officielle navn for Copenhagen International Documentary Festival. Det er en international dokumentarfilmfestival, som er afholdt årligt i København siden 2003. Siden da er festivalen vokset, så den i 2015 havde et besøgstal på 91.400 – og dermed var den største dokumentarfilmfestival i Nordeuropa.

CPH:DOX inviterer hvert år en eller flere anerkendte kunstnere og filmskabere til at tilrettelægge et eksklusivt filmprogram, og har præsenteret programmer af blandt andre Ai Weiwei, Olafur Eliasson, Laura Poitras, Naomi Klein & Avi Lewis, The Yes Men, Douglas Gordon, Nan Goldin, Harmony Korine og Animal Collective.

Parallelt med selve festivalen rummer CPH:DOX en række branche-initiativer. CPH:FORUM med det tilhørende CPH:MARKET for indkøbere og distributører er et finansierings- og co-productionsforum så vel som et samlingspunkt for den danske og internationale filmbranche.

I 2011 lancerede festivalen projektet ART:FILM med henblik på at støtte udviklingen og den faktiske produktion af film skabt af professionelle billedkunstnere.

Filmfestivalen organiserer desuden en række artist talks, masterclasses, workshops, seminarer og paneldiskussioner.

De fleste af de ekstra aktiviteter har naturligvis måttet droppes i år. Men man har dog gennemført en række live-debatter, som kan streames gratis fra festivalens hjemmeside cphdox.dk.

Kilde: Wikipedia

Gå tilbage


Den digitale redning af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har med 65.000 solgte billetter vist sig at være så populær, at folkene bag har valgt at forlænge den, så den løber i hele april måned.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg