Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Corona-krisen
marts 2020
Vi får mere dansk
musik i radioen
Kulturminister Joy Mogensen har haft Skype-møde med foreningen Spil Dansk og repræsentanter for danske radiostationer – DR, Radio4, Radio LOUD, Bauer Media og Danske Medier. DR går nu i gang med at skrue op for den danske musik og flere radioaktører følger trop.

– Indsatsen mod covid-19 har omfattende konsekvenser for hele samfundet – og også danske musikere er ramt, siger kulturminister Joy Mogensen. – Derfor har jeg haft et møde med radiostationerne, hvor jeg bad dem undersøge, om de kan spille ekstra meget dansk musik i den kommende tid.

– Mere dansk musik i radioen kan forhåbentlig hjælpe med eksponeringen af danske kunstnere og give et økonomisk bidrag i form af rettighedsmidler til de afspillede kunstnere i en tid, hvor de ikke kan komme ud på landets koncertsteder. Det, håber jeg, kan være en lille hjælp i den udfordrende situation.

DR sætter procenten op til 80

– DR har som en helt central del af sin samfundsopgave at understøtte dansk kultur, og store dele af de øvrige danske kulturinstitutioner er jo lukket ned på grund af corona, siger DR's radiochef Anette Kokholm. – Vi skruer derfor markant op for den danske musik i radioen, så de danske kunsterne stadig får eksponereret deres musik og danskerne stadig har adgang til at opleve dansk musik. Også andre steder, blandt andet på DR2, fokuserer DR i denne tid yderligere på dansk kultur.

– I dag spiller DR cirka 49 procent dansk musik på de to store musikkanaler P3 og P4. Fra onsdag den 25. marts vil procenten være sat op til 80 procent på begge kanaler. Derudover bliver der skruet op for den danske musik på P5, P6 Beat og P8 Jazz.

De andre radiostationer

Flere andre radioaktører, heriblandt de kommercielle radioer, Radio4 og Radio Loud vil i den kommende tid ligeledes skrue op for musikken og præsentere initiativer, som kan fremme dansk musik. Kulturministeriet vil være i løbende dialog med radioaktørerne om dette.

– Jeg er glad for opbakningen fra radiostationerne, og den positive samarbejdsånd, jeg har mødt fra foreningen Spil Dansk, siger Joy Mogensen. – Også her mærker man et sammenhold, som er så beskrivende for det danske samfund lige nu...

Gå tilbage


DR har spillet cirka 49 procent dansk musik på de to store musikkanaler P3 og P4. Fra onsdag den 25. marts er procenten sat op til 80 procent på begge kanaler (foto Rasmus Bak, DR).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+