Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Corona-krisen
marts 2020
Pensionisterne må
ikke miste tv-signalet
Kulturminister Joy Mogensen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen arbejder på at finde en løsning, så 150.000 danskere ikke kommer til at stå uden tv-signal under corona-krisen.

Den 31. marts kan op til 150.000 danskere risikere at miste tv-signalet, hvis de ser tv via antenne på et fjernsyn fra før 2012. De frekvenser, som bruges til at udsende tv i dag, skal nemlig bruges til at sikre mobilt bredbånd i især landets yderområder.

I forbindelse med omlægningen af tv-frekvenserne opgraderes tv-signalet fra DVB-T til DVB-T2, og det er her de gamle fjernsyn ikke kan være med. Men pga. Covid-19 og den markante nedlukning af forretningslivet, så arbejdes der nu på at udskyde overgangen til det nye tv-signal.

Alle har brug for info

– Det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, siger kulturminister Joy Mogensen, – og det ser desværre ud til, at det især er de ældre borgere, som vil blive ramt, når tv-signalet bliver lagt om. Det går ikke, for i denne tid er vi nødt til at passe ekstra godt på vores ældre og svage.

– Derfor sætter vi nu alle kræfter ind på at udskyde overgangen til et senere tidspunkt, og jeg har allerede en rigtig god dialog med Folketingets partier. En løsning på problemet kræver blandt andet en hastelov, så ingen danskere kommer til at stå med sort skærm den 31. marts.

Samarbejde med mobilselskaberne

– I denne alvorlige situation er det altafgørende, at ingen danskere er afskåret fra informationer, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. – Sammen med mobilselskaberne arbejder vi derfor på at finde en løsning som kan sikre, at alle danskere fortsat har tv-signal og adgang til vigtige informationer under corona-krisen.

Gå tilbage


– Vi står i en helt ekstraordinær situation, siger kulturminister Joy Mogensen, – og det ser desværre ud til, at det især er de ældre borgere, der vil blive ramt, når tv-signalet bliver lagt om...
Klik for større billede

Fakta

 • Lukningen af antennesignalerne sker på baggrund af en bred politisk aftale om en vækstplan for digitalisering i Danmark.
 • Aftalen blev indgået mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti i februar 2015.
 • Et af elementerne i planen er, at 700 MHz frekvensbåndet, der i dag benyttes til udsendelse af antenne tv, fra april 2020 i stedet skal anvendes til mobilt bredbånd (5G).
 • Danmark har internationalt forpligtet sig til at afgive tv-frekvenserne til mobilt bredbånd senest 30. juni 2020.
 • Yderligere information på www.sortsignal.dk.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+