Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Telia bestod stresstesten
marts 2020
Vi talte 60% mere i telefon
Tal fra den første uge efter statsministerens melding om at lukke Danmark ned viser øget brug af data i netværket. Vi talte 60% mere i telefon og brugte op til 40% mere data.

Allerede dagen efter udmeldingen, torsdag den 12. marts, kunne Telia registrere at omfanget af tale i netværket steg med 24%, og i weekenden blev der talt hele 50% mere – givetvis på grund af et behov for at få status på familie og venner i den nye situation. I den forgangne arbejdsuge er der så blevet talt cirka 60% mere i telefon end på en normal uge i marts.

Dataforbruget er også øget væsentligt i ugens løb, hvor bekæmpelsen af Corona-virussens spredning har præget alle aktiviteter i samfundet. Gennem hele arbejdsugen har dataforbruget i gennemsnit ligget mindst 25% højere end forbruget på en normal ugedag i 2020. Og i perioder har Telia registreret datatrafik, der ligger 40% højere end normalt.

Problemer med kapaciteten

– Danmark har en stærk og veludbygget digital infrastruktur, der kan håndtere store mængder trafik, siger Telias teknologidirektør Henrik Kofod. – Generelt bruger vi mere data derhjemme end på arbejdspladsen, og den trend har vi set forstærket i den forgangne uge, hvor arbejde og skolegang er flyttet hjem, og hvor behovet for underholdning via bl.a. streaming er øget. Desuden oplever vi en markant øget trafik på taletjenesterne, både i dag- og aftentimerne. Så netværket har bestemt bestået ugens stresstest!

Telia forventer også fremadrettet at have kapacitet til den øgede aktivitet i netværket. Senest har EU nemlig bedt streamingudbydere som Netflix og Youtube om at sænke videostandarden fra HD til SD for at sikre, at underholdningstjenester ikke lægger unødigt beslag på kritisk netværkskapacitet.

Gå tilbage


Generelt bruger vi mere data derhjemme end på arbejdspladsen, og den trend er forstærket i den forgangne uge, hvor arbejde og skolegang er flyttet hjem, og hvor behovet for underholdning via bl.a. streaming er øget.
Klik for større billede

– Danskerne har talt 60% mere i telefon og brugt op til 40% mere data i den første uge efter statsministerens melding om at lukke Danmark ned, siger Telias teknologidirektør Henrik Kofod.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+