Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Programændringer
marts 2020
P1 og P4 går sammen
om corona-info
DR skal både begrænse antallet af medarbejdere på job og leve op til sine beredskabs-forpligtelser. Derfor sender P1 og P4 i fællesskab information om corona-situationen – nyheder såvel som opdateringer.

DR har samlet alle kræfterne på radioområdet for at kunne sende nyheder og opdateringer døgnet rundt om corona-situationen. Derfor bliver der i den kommende tid vendt op og ned på DR's radiokanaler.

– Vi er i en situation, hvor store dele af samfundet er lukket ned, og det påvirker alle vores udsendelser på både tv og radio, siger DR's nyhedsdirektør Sandy French.

– Som offentlig virksomhed er vi forpligtet til at sende så mange medarbejdere som muligt hjem for at leve op til vores samfundsansvar. Men samtidig er vi en del af beredskabet, der skal sikre en solid nyhedsdækning og opdatering om situationen, både i Danmark og i udlandet. Vi samler derfor vores radiokræfter om P4, så vi alle døgnets 24 timer sender direkte med værter i studiet. På den måde sikrer vi, at vi altid giver befolkningen de seneste opdateringer, og at der også er plads til breaking news.

Når bredest ud

Formålet med at bruge P4 som hovedkanal for DR's corona-radiodækning er at informere så mange som muligt. P4 er nemlig den danske radiokanal, der når ud til langt flest lyttere.

– Men vi ser hver dag på, hvordan vi løser vores opgave bedst muligt, og er der noget, vi kan gøre bedre, så ændrer vi det, siger Sandy French.

P1 og P4 sender lige nu fælles om morgenen på hverdage fra klokken 6 til 10 og igen om eftermiddagen fra klokken 15 til 18. I weekenderne er det fra klokken 7 til 10 og igen fra klokken 16 til 18.

Begge radiokanaler sender desuden fra det daglige pressemøde med regeringen og myndighederne klokken 14. Pressens efterfølgende spørgerunde sendes dog kun på P1.

Lyttervaner

– Vi har stor forståelse for de lyttere som synes, at vi enten sender for meget musik og for lidt journalistik eller for lidt musik og for meget tale, men vi må indgå mange kompromiser i denne situation, erkender Sandy French. – Vi skal jo både nå de lyttere, som er vant til den regionale dækning på P4 og samtidig gå i dybden med de landsdækkende historier, som er et kendetegn for P1. Lytterne får derfor noget andet end det, de er vant til.

Når de to radiokanaler ikke sender fælles, sendes der på P4 direkte landsdækkende døgnet rundt med Radioavisen hver hele time og regionale nyheder klokken halv, mens P1 genudsender programmer. Der sendes også regionale nyheder på P5.

Gå tilbage


– Vi har stor forståelse for de lyttere som synes, at vi enten sender for meget musik og for lidt journalistik eller for lidt musik og for meget tale. Men vi må indgå mange kompromiser i denne situation, siger DR"s nyhedsdirektør Sandy French.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+