Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Iværksættersucces
november 2019
Del dine billeder – uden
brug af sociale medier
Ideen bag Frameo er at gøre det nemt at dele sine billeder med andre, som har en digital fotoramme. På den måde slipper man for offetliggørelse på de digitale medier. Underoverskrift: Iværksættersucces

– Alle mennesker har oplevet, at man tager en masse billeder på sommerferien eller til brylluppet, men billederne forlader bare aldrig telefonen, siger Kasper Borup Jensen fra Frameo. – Med vores produkt har vi gjort det nemt at dele billederne direkte fra smartphonen til en digital fotoramme, som kan stå hjemme hos nogen, man holder af – f.eks. forældre eller bedsteforældre, der måske ikke er så gode til at håndtere digitale billeder.

– Vi kan se, at der er et stort marked for smarte digitale fotorammer, for mange vil gerne dele deres billeder med deres kære – når blot det sker privat og på brugernes betingelser i modsætning til de sociale medier som eksempelvis Instagram og Snapchat.

Studieprojekt

Frameo er grundlagt af studiekammeraterne Kasper Borup Jensen, Nikolaj Schmidt og Emilie Christiansen i samarbejde med Torben Ulrich fra elektronikproducenten Denver Electronics. Og siden de sendte deres software på markedet i 2017, har de oplevet en stigende interesse for produktet.

– Vi har solgt over 100.000 licenser til vores software, siden den første bestilling i midten af 2017, og vores målsætning er at fordoble dette tal i 2019, siger Kasper Borup Jensen. – Hver dag bliver der sendt omkring 20.000 billeder fra Frameos app til en digital fotoramme med vores software. Og siden starten er der samlet set blevet sendt over 5 millioner billeder...

Stor interesse fra udlandet

– Vores største marked er USA, og det skandinaviske marked er naturligt nok det næststørste, siger Nikolaj Schmidt. – Fotorammerne med vores software kan købes i over 25 forskellige lande, og vi har indtil videre solgt vores software til 11 forskellige producenter

Til trods for den store succes skal der ifølge Frameo ikke hviles på laurbærrene, og derfor overvejer virksomheden nu at ansætte sin første medarbejder i Kina, hvor vedkommende både skal varetage salg til nye producenter og pleje eksisterende kunder.

Det startede på universitet

De første idéer og koncepter til Frameo så dagens lys i 2015 på Aarhus Universitet, hvor de tre studiekammerater udviklede et koncept, der gjorde det muligt for pårørende at dele billeder med deres forældre og bedsteforældre.

– Efter at semesterprojektet var afsluttet fik vi blod på tanden, og der blev hurtigt skabt kontakt til Torben Ulrich, som er medejer af den aarhusianske elektronikproducent Denver Electronics, siger Kasper Borup Jensen. – Torben kunne se potentialet i vores idé og hjalp os med at udvikle markedsstrategien. Vi koncentrerer os nu om at udvikle og sælge software til producenter af digitale fotorammer i stedet for selv at producere fotorammer, hvilket var vores oprindelige plan.

Efter at de tre grundlæggere afsluttede deres studie i 2018, blev alle kræfter kastet ind i virksomheden. I dag har den hovedkontor i Aarhus og arbejder på at sælge Frameos software til producenter i bl.a. Sydamerika og Asien.

Gå tilbage


Ideen bag Frameo er, at man nemt og ukompliceret skal kunne overføre sine billeder direkte fra mobiltelefonen til den digitale billedramme. Et sæt med ramme og software koster typisk i 7-800 kroner.
Klik for større billede

Frameo startede som et projekt på Aarhus Universitet, og det er i dag en international iværksættersucces. Bag Frameo står studiekammeraterne Emilie Christiansen, Kasper Borup Jensen og Nikolaj Schmidt og samt helt til venstre Torben Ulrich fra elektronikproducenten Denver Electronics.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+