Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Knæk Cancer
oktober 2019
TV 2 fik igen stor
folkelig opbakning
For ottende gang bakkede danskerne stærkt op om Knæk Cancer og donerede i alt 145.373.818 kroner i løbet af den forløbne uge. Resultatet er igen blandt de største indsamlede beløb i Danmark i de senere år, og det er endnu højere end sidste års indsamling på knap 142 millioner kroner.

I alt har 298 projekter inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse modtaget – eller er på vej til at modtage – Knæk Cancer-støtte. Og det er man naturligvis glade for hos Kræftens Bekæmpelse.

– Hver tredje dansker får kræft, og det er derfor noget, de fleste af os på et eller andet tidspunkt bliver berørt af, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse. – Nu glæder vi os til at dele de mange penge ud til forskningsprojekter, der skal være med til at sikre, at færre får kræft, og at flere overlever og får et bedre liv med deres sygdom.

Engagerede dankere

Danskernes Knæk Cancer-engagement har været stort:

Der er solgt kager, perleplader og smykker, gennemført spisearrangementer i alle størrelser, samlet pant, afholdt auktioner, delt Knæk Cancer-blomster på nettet, lavet armbøjninger samt løbet og cyklet tusindvis af kilometer for at samle penge ind.

Der er holdt stemningsfulde lysceremonier, og der er sms'et og indtelefoneret små og store beløb fra privatpersoner og virksomheder, ligesom Knæk Cancer har fået opbakning fra – blandt andet – så forskellige miljøer som TV 2 ZULUs e-sport-community, realitybranchen og sportens verden.

En af årets vigtigste uger...

TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard, er naturligvis glad for det engagement, som danskerne viser i forbindelse med Knæk Cancer i uge 43. Hun kalder den simpelthen for en af årets vigtigste uger på TV 2.

– Knæk Cancer er blevet netop den folkesag, som vi fra starten håbede på, siger hun. – I dag er det ellers ikke nemt at skabe en begivenhed, der samler så mange, og der er derfor god grund til stolthed hos alle de mange involverede i Knæk Cancer.

Ugen kulminerede med showet "Knæk Cancer Live" lørdag aften, og også andre TV 2-programmer som "Vild med dans knækker cancer", "Go' morgen Danmark" og "Go' aften Live" har bidraget stort til indsamlingen. En lang række virksomheder har ligeledes støttet Knæk Cancer.

Gå tilbage


I løbet af Knæk Cancer-ugen blev der i alt indsamlet knap 145,4 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende (fotos Per Arnesen / TV 2).
Klik for større billede

Søskendeparret Stenspil – skuespillerne Cecilie og Simon – var nogle af de mange kendte danskere, som tog imod danskernes bidrag i callcenteret i "Knæk Cancer Live".
Klik for større billede

Sangeren Mads Langer på scenen i "Knæk Cancer Live".
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+