Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Tendens på hi-fi-messen
oktober 2019
Tal til din højttaler
Intelligent stemmestyring og ekstravagante hi-fi-komponenter dominerede showroomet, da HiFifreaks.dk holdt Copenhagen HighEnd udstilling. Det skete i weekenden den 26.-27. oktober med deltagelse af flere end 200 udstillere og producenter.

Musik fra hele verden er blevet tilgængelig via streaming, og det er den højeste lydkvalitet og stemmestyring også.

– Streaming er efterhånden modnet i en sådan grad, at kvaliteten overstiger den, som kan fås på cd, siger arrangøren af CPH HighEnd, Daniel Nielsen. – Og kombinerer man denne kvalitet med den bekvemme stemmestyring i det forbundne hjem, så er vi virkelig tæt på at have en pakke, som rigtigt mange hi-fi-entusiaster kan bakke op om!

Særligt udviklingen inden for det seneste år, hvor mange intelligente højttalere og systemer har taget dansk stemmestyring til sig, har styrket interessen for teknologien på det danske marked.

God lyd er blevet trådløs

Den danske højttalerproducent System Audio er en af de producenter, som har taget den trådløse lyd til sig.

– Vi lever i en tid, hvor man som hi-fi-entusiast skal orientere sig grundigt, siger udviklingschef Ole Witthøft. – Hvad der var god latin om lydkvalitet for fem år siden, er helt forkert i dag. Internet og wi-fi kan nu overføre så store og stabile mængder data, at lydkvaliteten er langt højere, end den nogensinde har været på cd'er.

Gå tilbage


Det var en klar tendens på Copenhagen HighEnd udstillingen, at audiostreaming og "bestil musikken ved at tale til din højttaler" er på vej frem. Udstillingen har været arrangeret af folkene bag HiFifreaks.dk siden 1997.
Klik for større billede

Trods streamingens fremmarch og CD"ernes deraf følgende kvalitetsmæssige udfordringer, så er der stadig et marked for de langt ældre grammofonplader. Her ses Pro-Jects bud på en monster-pladespiller, som umuligt kan have problemer med wow og flutter...
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+