Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Nordic Entertainment Group Danmark
oktober 2019
Ishockeylandsholdet
bliver en fast del
af programpakken
Det er 16 år siden, at Danmark slog USA ved det første A-VM med dansk deltagelse, og det danske landsholds succes er fortsat. Nent Group har derfor købt retten til at være fast formidler af IIHF Ice Hockey World Championship fra 2024 og frem til 2028 – fem mesterskaber i træk.

To gange er "lille" Danmark imod alle odds nået til kvartfinalerne ved Ishockey VM. Første gang var i 2010, hvor ishockey-stormagterne Finland og USA blev besejret på vejen mod et 4-2 nederlag til Sverige, mens det var Finland, der slog Danmark ud af kvartfinalen i 2016. Og Danmark beviste for alvor, at vi er en ishockey-nation, da Herning og København delte værtskabet for A-VM i 2018.

I 2025 skal turneringen igen spilles delvist på dansk grund, og Nent Group har derfor sikret sig rettighederne til blandt andet denne slutrunde.

Det startede i 1989

Allerede i 1989 var TV3 i Sverige den første kommercielle kanal, der kunne vise VM i ishockey. Dengang var det en banebrydende aftale, og de nykøbte rettigheder til at vise fem års mesterskaber markerer også en vigtig milepæl for Nent.

– Denne aftale er lige så vigtig som den vi lavede for FIS ski-disciplinerne tidligere på året, siger Nent Groups chef Anders Jensen. – IIHF Ice Hockey World Championship er en del af vores DNA, og Viaplay bliver nu i adskillige år hjemsted for denne turnering i alle de nordiske lande. Nent Group får dermed det mest omfangsrige og bedste vintersportsudbud på verdensplan.

Finland og Island kigger med

Med købet af rettighederne for hele Norden i 2024-2028 er det første gang, at Nent Groups seere i Finland og Island får mulighed for at følge med i den spektakulære turnering.

I hver sæson leverer Nent Group desuden udførlig dækning af NHL, KHL og CHL ishockey i hele den nordiske region – plus adskillige timer med ISU speed skating og kunstskøjteløb. Og allerede fra 2021 bliver Nent Group nordisk hjemsted for FIS Alpine og nordisk skisport. Det er en rettighedsportefølje indenfor vintersport, som er helt uden sidestykke.

Ud over IIHF Ice Hockey World Championship har Nent Group sikret sig rettigheder til IIHF World Championship Division A og B samt Champions Hockey League i 2024-2028.

Alle kampe bliver vist live på Nent Groups streamingservice Viaplay og Viasats pay tv-kanaler. Udvalgte kampe vil desuden blive vist på Nent Groups free-tv kanaler.

Gå tilbage


Nordic Entertainment Group Danmark har været fast deltager i A-VM i ishockey siden 2003, og i 2024-2028 bliver også ishockeylandsholdet en fast bestanddel af programpakken. Derved får Nent Group det bredeste udvalg af vintersportsgrene i Norden.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+