Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Jobskifte
september 2019
Gammeltoft forlader
Copenhagen Film Fund
Den 31. december fratræder Thomas Gammeltoft stillingen som direktør for Copenhagen Film Fund. Han bliver i stedet kreativ direktør i et nyt set-up med Sweet Chili Entertainment.

Thomas Gammeltoft har siden etableringen af Copenhagen Film Fund været administrerende direktør for fonden og har opbygget fonden med investeringer fra Københavns Kommune, Region Hovedstadens Vækstforum, en række omegnskommuner samt diverse aktører fra branchen, heriblandt Nordisk Film, som de væsentligste bidragydere.

På det seneste har det dog knebet med opbakningen fra Københavns kommune.

– Det har holdt hårdt i år, hvor de politiske vinde har peget mod større og større regionalisering og udlægning til vest, siger Thomas Gammeltoft. – Men vi har til gengæld fået skabt en national alliance – Vision Denmark – som kan kæmpe på vegne af hele landet, inklusive København.

Denne alliance blev etableret i januar 2019 og den samler for første gang virksomheder, aktører og organisationer indenfor spil, film, tv, animation og XR med det formål at sikre bedre rammevilkår for industrien. I spidsen for Vision Denmark står virksomhederne SYBO, Unity og Nordisk Film samt Producentforeningen.

Lærerigt arbejde

Copenhagen Film Fund (CPHFF) blev stiftet i 2013 med det formål at skabe vækst og jobs i film- og tv-branchen gennem investering i større danske og internationale film og tv-produktioner, og dermed tiltrække dem til produktion i Hovedstadsregionen.

– Som tidligere producent har det været lærerigt for mig at sidde med Copenhagen Film Fund, siger Thomas Gammeltoft. – Jeg har nemlig ikke alene arbejdet med projektinvesteringerne, men også med politisk strategi og udvikling. Og jeg har været begunstiget af et lille team af kvalificerede medarbejdere, samt af en formand og en bestyrelse, som har sikret et langt træk for at gøre København og Hovedstadsregionen interessant, både hvad angår optagelser, digitalt efterarbejde og mulig finansiering.

Gammeltofts afløser

Bestyrelsen for Copenhagen Film Fund går nu i gang med at finde en afløser for Thomas Gammeltoft.

Han er også konstitueret direktør i Vision Denmark. Her vil man annoncere en ny direktør ultimo november 2019.

Thomas Gammeltoft vil i 2020 fortsætte i en styregruppe vedr. politisk udvikling under Copenhagen Film Fund og Vision Denmark.

Gå tilbage


– Som tidligere producent har det været lærerigt for mig at sidde med Copenhagen Film Fund, siger Thomas Gammeltoft. – Jeg har nemlig ikke alene arbejdet med projektinvesteringerne, men også med politisk strategi og udvikling...
Klik for større billede

Copenhagen Film
Funds investeringer

Copenhagen Film Fund har siden etableringen investeret knap 75 mio kr i bl.a. "Kongens valg", "The danish girl", "Broen, sæson III & IV", "Wallander", "The team", den norske katastrofefilm "The wave", Lars von Triers "The house that Jack built" og Lone Scherfigs "Kindness of strangers".

Fondens seneste investeringer, tv-serien "Efterforskningen", dokumentarserien "Scandinavian star", tv-serien "Sommerdahl murders" og animationsdokumentaren "Flee" er fortsat i produktion. De får premiere til næste år.

Ifølge fondens ledelse har investeringerne mere end firedoblet den lokale omsætning og skabt afledte effekter, som uden fondens investeringer var blevet forbrugt i udlandet.


> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+