Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

TV 2 Charlie fylder 15
september 2019
Sygeplejeskolen er
den hidtil største succes
Tirsdag 1. oktober kan Charlie fejre halvrund fødselsdag som Danmarks fjerdestørste TV-kanal.

"Sygeplejeskolen" er TV 2 Charlies hidtil største seersucces, men også "Mercur"-serien og internationale krimiserier som "Barnaby" har været med til at give kanalen høje seertal på lineært tv og gode brugertal på TV 2 Play. Men succesen skyldes også markante værter og underholdningsprogrammer med eksempelvis Michael Meyerheim, Jarl Friis-Mikkelsen og Hans Pilgaard.

– Du tænder på en måde for varmen, når du tænder for Charlie, og dette behov for underholdning og afslapning findes i alle aldre, siger TV 2s programdirektør Lotte Lindegaard som forklaring på TV 2 Charlies gode seertal. – Vi oplever alle ønsket om et pusterum og en konfliktfri zone i en ellers travl hverdag.

YouSee's grundpakke

I forbindelse med et nyt strategisk partnerskab mellem YouSee og TV 2 bliver Charlie fra 1. januar 2020 en del af YouSee's grundpakke, og dermed får endnu flere danskere adgang til kanalens tilbud.

– Den nye aftale med YouSee giver flere muligheder for TV 2 Charlie, og vi går rigtigt gode år i møde, siger Lotte Lindegaard. – To af verdens stærkeste underholdningsformater – "Lykkehjulet" og "Hvem vil være millionær" – indtager Charlie-fladen i de kommende måneder. I 2020 er Charlie klar med sin første danske krimiserie, "Dan Sommerdahl" med Peter Mygind i hovedrollen. Og vi har allerede har bestilt nye sæsoner af "Sygeplejeskolen"

På TV 2 er man også stolte at, at Charlie ikke har oplevet den stigning i seernes gennemsnitsalder som ellers gælder for det øvrige tv-marked. Men her er noget af forklaringen nok, at Charlie i sin tid blev etableret som de ældres tv-kanal, og at seernes gennemsnitsalder derfor altid har været i den høje ende...

Gå tilbage


"Sygeplejeskolen" er TV 2 Charlies hidtil største seersucces, og kanalen har derfor valgt at bestille nye sæsoner af serien. Molly Egelind har en af seriens hovedroller (foto Mike Kollöffel / TV 2).
Klik for større billede

"Spørg Charlie" – her med paneldeltager Jens Gaardbo og vært Michael Meyerheim – har i 2019 fået sin bedste sæsonstart nogensinde. Billedet er fra programmet mandag 16. september, som med 179.000 seere er det mest sete afsnit i programserien i fire år (foto Per Arnesen / TV 2).
Klik for større billede

De ti mest sete kanaler i 2019

Seerandel i procent i 1.-3. kvartal.

 • TV 2: 24,9 procent
 • DR1: 24,1 procent
 • TV 2 News: 5,2 procent
 • TV 2 Charlie: 5,0 procent
 • DR2: 4,5 procent
 • TV3: 4,3 procent
 • Kanal 5: 3,3 procent
 • TV3+: 3,2 procent
 • DRK: 2,9 procent
 • TV 2 Sport: 2,3 procent

  Kilde: Seer-Undersøgelsen i Danmark


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+