Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Støtte til Public Service
september 2019
P6 Beat og P8 Jazz
får endnu et år
Kulturministeren har fredag meddelt, at der er fundet 15 millioner kroner til at udskyde lukningen af P6 Beat og P8 Jazz til udgangen af 2020.

DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, tager kulturministerens udmelding som udtryk for en fornyet politisk opbakning til public service.

– Det vigtigste for DR er fortsat, at der findes en samlet og langsigtet løsning på de udestående besparelser i DR på en kvart milliard kroner. Men jeg glæder mig over udmeldingen, og at den politiske tilgang til public service nu handler om at bygge op i stedet for det modsatte. Det er et positivt signal, siger Maria Rørbye Rønn.

Dansk Folkeparti

I forbindelse med det medieforlig, som den tidligere regering indgik med Dansk Folkeparti, blev DR pålagt besparelser på 20 procent, og den første fase af disse besparelser har DR allerede gennemført. Det betyder besparelser på 420 millioner kroner årligt.

I den forbindelse er der nedlagt omkring 400 stillinger, og flere tv- og radiokanaler samt en lang række programmer vil blive lukket. Men med den nye udmelding fra Kulturministeriet er der nu mulighed for at videreføre radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz i yderligere et år.

Stærke musiktilbud

– Generelt har debatten jo tydeligt vist, at man ikke bare kan lukke programmer og kanaler uden at de bliver savnet, siger generaldirektøren. – P6 Beat og P8 Jazz er stærke musiktilbud, som vi er stolte af. Men der tales jo indtil videre kun om at udskyde en lukning. Hvis DR skal gennemføre yderligere besparelser, vil de ikke kunne gennemføres uden at få stor betydning for indholdet – herunder de to musikkanaler.

Gå tilbage


Camilla Jane Lea, som både laver "Break Beat" og "De rigtige 90"ere" på P6 Beat, er i studiet. P6 Beat og P8 Jazz kan nu fortsætte til udgangen af 2020 (foto Agnete Schlichtkrull).
Klik for større billede

Generelt har debatten jo vist, at man ikke bare kan lukke programmer og kanaler uden at de bliver savnet, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn (foto Bjarne Bergius Hermansen).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+