Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Mediestrategi
september 2019
TV2 sætter fokus
på international sport
TV 2s mål for de kommende år er at accelerere udviklingen af TV 2 Play, så TV 2 også i fremtiden har en stærk position i det danske mediebillede. Fra januar 2020 skal en ny sportskanal bidrage til indfrielsen af denne ambition.

Den nye sportskanal får navnet TV 2 Sport X, og den bliver en del af streamingtjenesten TV 2 Play. Men det bliver også muligt for tv-distributører at tilbyde kanalen til deres kunder med tv-pakker.

– Medieforbrugerne bruger mere og mere tid på streamingplatforme, og derfor skal vi naturligvis også tilbyde mere og mere indhold på TV 2 Play, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. – Målet er, at TV 2 Play skal være uundværlig for danskerne, og vi ved, at sport samler, engagerer og begejstrer mange passionerede fans. Kanalen er samtidig et eksempel på, hvordan udvikling af kvalitetsindhold – og her også erhvervelsen af rettigheder – og udvikling af TV 2 Play går hånd i hånd.

Verdensstjerner

Den nye sportskanal får især fokus på store internationale stjerner inden for spansk fodbold, italiensk fodbold, tennis fra Wimbledon og fra herrernes ATP-turneringer, som TV 2 netop har erhvervet rettigheder til, samt amerikansk basketball fra NBA. Hertil kommer X Games, atletik-VM, skiskydning m.m.

TV 2 har allerede seks kanaler, og TV 2 Sport, som gik i luften i januar 2015, er på rekordtid blevet Danmarks mest sete kanal blandt de dedikerede sportskanaler. Disse positive erfaringer indgår naturligvis i arbejdet frem mod den nye sportskanals åbning her fem år senere.

– Med Vores nuværende sportskanal har vi fra starten været fokuseret på danske rettigheder og på rettigheder, hvor danske sportsstjerner klarer sig godt. På TV 2 Sport X vil vi gå mere internationalt og sætte fokus på de helt store verdensstjerner, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Sportstilbud til de unge

Et særligt fokus for TV 2s nye sportskanal er den yngre målgruppe:

– Vi ønsker at ramme endnu flere unge brugere og seere med vores sportsudbud, siger Frederik Lauesen. – Derfor er jeg glad for, at vi kan vise flere kampe fra La Liga og Serie A med de helt store fodboldstjerner som Messi og Ronaldo. Vi ved, at NBA Basketball interesserer den unge målgruppe, ligesom X Games vel nærmest er "født" ungt. Dermed ikke sagt, at vi andre ikke også må se med. TV 2 Sport X er en kanal for alle sportsinteresserede danskere

Etableringen af TV 2s nye sportskanal bliver mødt med interesse hos distributørerne, og TV 2 er i dialog med alle tv-leverandører og tv-distributører om distribution af TV 2 Sport X.

Gå tilbage


Sportschef Frederik Lauesen og administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen på Kvægtorvet i Odense, hvor TV 2 Sport X får hjemsted. Det bliver en streamingkanal med fokus på internationale stjerner inden for blandt andet fodbold, tennis og basketball (foto Jens Wognsen / TV 2).
Klik for større billede

Dette vil TV 2 Sport vise

 • Spansk fodbold fra La Liga – tre kampe hver runde og én El Clásico pr. sæson
 • Italiensk fodbold fra Serie A – en kamp pr. runde
 • Wimbledon-tennis
 • ATP-tennis
 • NBA Basketball
 • X Games
 • Skiskydning VM og World Cup
 • VM Atletik
 • VM Alpint
 • VM Langrend


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+