Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Human trafficking
September 2019
TV 2-serien 'DNA' er grænseoverskridende
Mandag 9. september 2019 klokken 20.00 har TV 2 og TV 2 Play premiere på krimiserien "DNA". Den er i otte afsnit, og handlingen foregår i både Danmark, Polen og Frankrig.

– "DNA" er en fortælling, der drives af globale og internationale mekanismer, og det var naturligt for mig at lade handlingen udspille sig over landegrænser, siger seriens forfatter Torleif Hoppe. – Historien er på mange måder kommet til at handle om ophav: Om hvad vi er, og hvad det betyder hvor vi kommer fra.

– Vi er en del af en global og socialt polariseret verden, der giver mennesker forskellige forudsætninger alt efter, hvor de er født. Mennesker fra ét sted er ganske enkelt ikke lige så meget værd som mennesker fra et andet sted. Blandt andet derfor er human trafficking blevet den hurtigst voksende illegale økonomi i verden, kun overgået af våben og narko.

Torleif Hoppe har tidligere været medforfatter af tv-serier som "Hotellet", den Emmy-vindende "Nikolaj og Julie", "Forbrydelsen", der vandt en BAFTA og flere gange var Emmy-nomineret, "Den som dræber" og "Broen". Desuden har han lavet dokumentaren "True Believer" om rockbandet D-A-D.

Skuespillere og produktion

"DNA" er en politi-krimi, hvor handlingen er hægtet op på tre små børn, som forsvinder på uforklarlig vis, og hvor DNA-prøver spiller en central, men ikke helt pålidelig rolle i opklaringsarbejdet.

Øverst på rollelisten står tre danske betjente, spillet af Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro og Olivia Joof. Da handlingen slår et sving over i en fransk mordsag, dukker Charlotte Rampling op som fransk betjent. Og i Polen er det Zofia Wichlacz som har den centrale rolle.

"DNA" er produceret til TV 2 Danmark og Arte France af Nordisk Film Production A/S i samarbejde med French Kiss Pictures med støtte fra Public Service Puljen ved det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film & TV Fond og Creative Europe Media. Så også produktion og finansiering er grænseoverskridende.

Gå tilbage


Anders W. Berthelsen og Nicolas Bro har rollerne som de to betjente, der tager til Polen for at løse en kidnapningssag – og mister et barn på rejsen. Serien har premiere mandag 9. september 2019 klokken 20.00 har TV 2 og TV 2 Play.
Klik for større billede

Internationalt kendte Charlotte Rampling har rollen som betjent i et Frankrig, hvor kvinder i politikorpset ikke har høj status...
Klik for større billede

I Polen har Zofia Wichlacz rollen som den 19-årige unge pige, der mister sit nyfødte barn på et kloster.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+