Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Nyt forretningsområde
august 2019
Sennheiser laver lydsystem
til californisk bilfabrik
Sennheiser træder ind i bilsektoren med et Ambeo 3D-lydsystem til biler, lavet i samarbejde med luksusbilproducenten Karma Automotive. Systemet kan opleves i den nye 2020 Karma Revero GT model i forbindelse med Monterey Car Week – fra 15. til 18. august.

Sennheiser har videreudviklet sit Ambeo lydsystem specielt til den nye elbilmodel Karma Revero GT. Det består af et multikanalers højttaler-setup med to "hovedlag" plus en subwoofer. Desuden indgår bilens nakkestøtter i højttaler-setup'et.

Helt grundlæggende behøver man ikke at afspille egentlige 3D lydkilder for at få en god rumlig oplevelse, for Ambeo er udstyret med en algoritme, som giver et almindeligt stereosignal den ekstra dimension. Det hele styres via et grafisk interface, som giver passagererne mulighed for at styre lydoplevelsen efter deres personlige smag. F.eks. kan man justere, hvor man selv skal befinde sig i lydbilledet.

Telefonsamtaler

Ambeo systemet giver også helt ekstraordinære muligheder for telefonsamtaler i bilen. Takket været et særligt mikrofonsystem kan telefonsnakken nemlig foregå uforstyrret mens musikken stadig spiller. Det betyder, at man ikke behøver at slukke for musikken, bare fordi telefonen ringer. De andre passagerer kan altså fortsat lytte til musikken – og de kan såmænd også deltage i telefonsamtalen.

Mikrofonsystemet har også den ekstra fordel, at det gør det lettere for passagererne på for- og bagsæde at snakke sammen under kørslen.

To års udviklingsarbejde

Sennheisers ingeniører har arbejdet i over to år på at videreudvikle og finetune Ambeo teknologien til bilbranchen.

– Udfordringen var at skabe kvalitetslyd i de komplekse omgivelser der er i en bil, siger Véronique Larcher, chef for Sennheisers Ambeo Immersive Audio afdeling. – Vi skulle nærmest starte helt fra bunden...

Fakta om Karma Automotive

Karma Automotive er grundlagt i 2014 og har i dag henved 1.000 ansatte på verdensplan. Firmaet designer, bygger og markedsfører elektriske luksusbiler fra hovedkvarteret i det sydlige Californien.

Gå tilbage


Karma Revero GT er en luksuriøs elbil fra Californien. Den fås nu med et avanceret Sennheiser Ambeo lydsystem, som bl.a. gør det muligt at snakke uforstyrret i telefon mens musikken spiller.
Klik for større billede

Sennheisers Ambeo lydsystem til biler styres via et grafisk interface, som giver passagererne mulighed for at indstille lydoplevelsen efter deres personlige smag. F.eks. kan man justere, hvor man selv skal befinde sig i lydbilledet.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+