Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Sommer-TV
august 2019
Tour de France
øger datatrafikken.
Rigtig mange cykelfans fulgte Bernals vej mod podiet i det legendariske Tour de France cykelløb i juli måned – så mange, at det kunne mærkes i netværket hos teleselskabet 3. Særligt to etaper fik danskerne til skærmene...

Gennem det meste af juli måned har dataforbruget i TV 2 Play-app'en blandt teleselskabets kunder ligget ekstraordinært højt, og særligt to dage skiller sig ud.

Torsdag 11. juli kørte rytterne årets første bjergetape, nemlig 6. etape fra Mulhouse til La Planche des Belles Filles. Her steg dataforbruget 85 % sammenlignet med torsdagen forinden, hvor touren endnu ikke var begyndt.

Pyrenæerne slog Champs-Élysées

Den absolutte topscorer var dog den sidste store bjergetape i Pyrenæerne, 15. etape fra Limoux til FoixPrat d'Albis, som blev kørt søndag 21. juli. På søndage er der i forvejen god gang i TV 2 Play-app'en, men alligevel steg dataforbruget hele 112 % sammenlignet med søndagen før touren.

Til sammenligning steg dataforbruget "kun" 69 % søndag 28. juli, der var dagen for årets sidste etape på Champs-Élysées i Paris – igen holdt op imod søndagen før touren.

– Der skal efterhånden noget helt særligt til at samle så mange seere på samme tidspunkt, men det må man sige, at Tour de France formår, siger David Elsass, som er direktør for 3's privatmarked. – Rigtig mange af os har en hverdag præget af multitasking, hvor vi sjældent fokuserer på det samme i længere tid ad gangen. Men hvis man har mulighed for det, så er touren perfekt at koble af til. Og for de travle typer er de lange etaper oplagte at have kørende i baggrunden, så man kan vende sin opmærksomhed mod løbet efter behov.

Gå tilbage


Hvert år står størstedelen af juli måned for mange danskere i tourens tegn. Cykelløbet sendes på TV 2 og kan streames på kanalens app, TV 2 Play. Og det er simpelthen så populært, at teleselskabet 3 i år har kunnet aflæse det i sit netværk.
Klik for større billede

Fakta om analysen

 • Analysen er foretaget i perioden 30. juni til 28. juli 2019
 • Analysen er baseret på datatrafik fra TV 2 Play-app'en og tv2.dk i 3's netværk over hele landet


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+