Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Efterårets dramaserie på DR
Juni 2019
Vi vil fred her til lands...
Efter "Herrens veje" er det ondskaben som får overtaget i efterårets kommende dramaserie på DR. Den har titlen "Fred til lands" og er optaget på Fyn med støtte fra FilmFyn.

Hver by har sin heks, og hvert sogn sine trolde.

Sådan synger vi i Drachmanns midsommervise om lysets sejr over mørket. I DRs nye dramaserie stiller en gruppe mennesker i en lille by spørgsmålet: Hvorfor slår vi ikke bare trolden ihjel? For når ondskaben er væk, vil freden vel sprede sig i den oprindeligt så smukke by...

– Det ligger dybt i menneskets natur at beskytte dem, vi elsker, at værne dem mod ondskab, mod en fjende udefra, siger hovedforfatterne bag "Fred til lands", Christian Torpe og Marie Østerbye.

– Ifølge "Midsommervisen" er det med glædesblus, at ondskab skal betvinges. I vores dramaserie går man den anden vej. Her bekæmpes ondskaben med ondskab. Det er hele seriens udgangspunkt, at gå ind i de nuancer og gråtoner, der tegner sig i den menneskelige psyke, når tingene ikke længere bare er enten smukke eller grimme, gode eller onde.

Psykologisk thriller

"Fred til lands" er en psykologisk thriller-serie, der udspiller sig i den fiktive danske provinsby Ebberup. På overfladen er byen som de fleste andre små hyggelige provinsbyer, man finder rundt omkring i landet. Lokalmiljøet i Ebberup er bygget op omkring fællesskabet, skolen og Ballings kyllingefarm, hvor otte millioner kyllinger hvert år lever og dør. Det er landbrug, der møder industri – i en civilisation, der prøver at tæmme naturen.

Mike er den lokale plageånd. En ung mand, som terroriserer byen og optræder uden grænser, uden moral. Som har dræbt en uskyldig dreng og er sluppet afsted med det. I hvert fald indtil seriens første afsnit, hvor fem indbyggere mødes...

"Fred til lands" er en serie på otte afsnit, som kan ses på DR1 og DRTV søndage klokken 20.00 i efteråret 2019.

Holdet bag serien

Serien instrueres af Louise Friedberg, der tidligere har instrueret "Herrens Veje", "Borgen", "Norskov" og "House of Cards". Producenten er Jesper Morthorst, der står bag succeser som "Stille hjerte", "Heartstone", "Norskov" og "Rita".

"Fred til lands" er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet stod bag tv-serierne "Rita" og "Hjørdis" og den amerikanske Stephen King-filmatisering "The Mist". Udover tv-serierne har Christian Torpe blandt andet skrevet det Bodil-vindende manuskript til "Stille hjerte", der blev instrueret af Bille August. Senest har han skrevet den amerikanske film "Blackbird" (remake af "Stille hjerte") med blandt andre Kate Winslet på rollelisten. Marie Østerbye er også manuskriptforfatteren bag Netflix-serien "The Rain".

Hele serien er optaget på Fyn med støtte af FilmFyn.

Gå tilbage


Med ondt skal ondt fordrives er grundtemaet i DRs nye dramaserie "Fred til lands" om livet i den fiktive provinsby Ebberup. Dar Salim spiller rollen som MIlad (foto Tine Harden, Motorproductions).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+