Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Salgssucces
Maj 2019
Dansk TV på vej
til Rusland og USA
DR Salg har fået afsat to af DR1s julekalendere til Rusland, og i USA har et selskab købt et såkaldt remake af "Bedrag III".

Både i Rusland og i USA kan seerne snart få en af DRs dramaserier på skærmen – i såvel de originale DR-udgaver og i form af genindspilninger. Det er situationen efter at DR Salg lige før påske deltog i den såkaldte MIPTV-messe i Cannes i Frankrig. Her mødes tv-købmænd fra hele verden for at udveksle programmer og indhold på kryds og tværs af tv-selskaber og produktionsselskaber.

Russerne kommer blandt andet til at kunne se DRs tv-julekalendere fra henholdsvis 2016 og 2018, nemlig "Den Anden Verden" og "Theo og den magiske talisman", som mange DR1- og DRTV-seere fulgte med i sidste jul. Det er første gang, at de to DR-julekalendere skal en tur over grænsen og ind på udenlandske skærme. I det konkrete tilfælde bliver det på børnekanalen hos den russiske tv-station Igmar.

– Det er stort set kun i Norden, at vi har julekalendere på den måde, som vi kender dem i Danmark. Af samme grund har vi klippet dem sammen til udgaver med henholdsvis 12 og 8 længere episoder, og det gav pote, siger Maiken Maigaard, der er teamleder i DR Salg. – Det glæder mig, at russisk tv nu vil vise dem, og vi håber, at endnu flere får lyst til at vise dem i den kommende tid. En serie som "Theo og den magiske talisman" handler om universelle emner som sorg og død, så derfor tror jeg, der er mere internationalt potentiale i den

Strikketrøjen er på vej i Rusland

I forvejen er en anden velkendt DR-dramafigur på vej til skærmene i Rusland; nemlig vicekriminalkommissær Sarah Lund med den velkendte strikketrøje. Et russisk selskab har nemlig købt rettighederne til at lave en genindspilning af DRs dramaserie "Forbrydelsen", og man er allerede i gang.

I Cannes fik DR Salg også lavet en aftale om en såkaldt remake – en genindspilning – af dramaserien "Bedrag III", som var på skærmen på DR1 i efteråret.

– Firmaet Alice Guy Productions, der har adresse i West Hollywood, har sikret sig rettighederne til at lave alle tre sæsoner af "Bedrag", og det er vi naturligvis godt tilfredse med, siger Maiken Maigaard.

Den originale version

Det er ofte et ønske om at lave serier med lokale skuespillere og på genkendelige steder, som får tv-stationer til at genindspille DRs serier. Men i en lang række lande verden over bliver den originale udgave af "Bedrag" nu vist med de danske skuespillere og undertekster på det lokale sprog.

I forbindelse med Cannes-festivalen fik DR Salg fik solgt "Bedrag III" til Belgien, Luxembourg og Holland. De samme lande købte desuden dramaserien "Liberty", som blev sendt på DR1 sidste forår og er baseret på forfatteren Jakob Ejersbos roman.

DR Salg fik også lavet flere aftaler i Cannes med tv-stationer, som vil vise dokumentarprogrammer fra DR: "Cold Case Hammarskjöld", som Mads Brügger har lavet, og som senere bliver sendt på DR2, blev solgt til USA, til alle landene på Balkan og til Italien, mens Jakob Gottschaus dokumentar "Factory of Lies" om russiske "troldefabrikker" er blevet solgt til Tjekkiet og Spanien.

Gå tilbage


"Theo og den magiske talisman" bliver vist i Rusland i en sammenklippet version. Det samme gælder julekalenderen fra 2016 med titlen "Den Anden Verden" (foto Bjarne Bergius Hermansen).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+