Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Sony World Photography Awards 2019
April 2019
Dansker fik flot tredjeplads
Danske Thomas Nielsen kom blandt de allerbedste i Professional Sport-kategorien ved Sony World Photography Awards 2019. Han fik nemlig en 3. plads for billedserien The Big Score.

Sonys prestigefyldte fotokonkurrence bedømmes af et internationalt dommerpanel, og den giver et godt indblik i vor tids fotografiske stilarter og niveau. Og så giver den kunstnere, som arbejder med fotomediet, mulighed for verdensomspændende eksponering.

Men der skal også ydes en ekstraordinær indsats for at opnå en topplacering, for til dette års konkurrence var der indsendt ikke mindre end 326.997 bidrag fra 195 lande, hvilket er ny rekord. Det er derfor virkelig flot, at danske Thomas Nielsen fik en tredjeplads i kategorien Professional Sport.

Leder efter det ufærdige

Thomas Nielsen er dokumentarfotograf fra København med fokus på reportager og portrætter. Efter sin eksamen i 2006 har han arbejdet som freelance fotograf for forskellige magasiner og aviser, og han er desuden ekstern underviser og censor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Thomas Nielsen fortæller, at han i sit arbejde "leder efter det ufærdige", og at hans billeder derfor ofte indeholder elementer, der ikke rigtigt er det rette sted. Der er en ubalance, som ofte omfavner fejl.

– Da jeg fik nyheden om, at jeg var finalist i år, blev jeg virkelig stolt, siger han. – Det bliver stort at se min historie nå ud til et endnu større publikum, og at jeg dermed kan vise verden en fankultur, som er forankret gennem flere generationer. Jeg er glad for, at folk verden over nu kommer til at møde disse vidunderlige, passionerede britiske fodboldfans...

Som finalist i Professional-kategorien bliver Thomas Nielsens bidrag trykt i den årlige Sony World Photography Awards-bog. Desuden bliver billederne inkluderet i udstillingen Sony World Photography 2019 ved Somerset House i London, inden udstillingen fortsætter rundt i verden.

Professional-kategorien

Konkurrencen bedømmes af internationale fotoeksperter fra medierne, museer, print og den akademiske verden. Professional-kategorien omfatter ti underkategorier. Her bedømmes billedserier bestående af fra fem til ti billeder.

Titlen som Årets fotograf gik til den italienske fotograf Federico Borella for billedserien Five Degrees.

Gå tilbage


Danske Thomas Nielsen opnåede en flot tredjeplads i Sony World Photography Awards 2019 i kategorien Professional Sport. – Jeg leder efter det ufærdige, siger han. – Mine billeder indeholder derfor ofte elementer, som ikke rigtigt er det rette sted. Der er en ubalance, som ofte omfavner fejl...
Klik for større billede

Sony World Photography Awards er en af verdens største og mest prestigefyldte fotokonkurrencer. Den kører nu for 12. år i træk. Her dyster professionelle såvel som spirende fotografer fra hele verden i konkurrencens fire hovedkategorier: Professional, Open, Youth og Student. I år er der indsendt 326.997 bidrag fra 195 lande og områder. Billederne er fotograferet i løbet af det forgangne år. For mere information, besøg: www.worldphoto.org.


> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+