Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Radiotransmission
April 2019
NRJ bliver
landsdækkende på DAB+
En ny distributionsaftale med Teracom betyder, at radiobrandet NRJ nu er på plads på DAB+ nettet og dermed bliver landsdækkende.

Efter at have ligget på to FM-sendefrekvenser i hhv Nordsjælland og Storkøbenhavn er den kommercielle radiostation NRJ nu rykket over på DAB+. Beslutningen er udtryk for, at man betragter det som den fremtidige radioplatform i Danmark, hvilket underbygges af EUs krav om DAB-radioer i nye biler.

NRJ er verdens største radiobrand med over 27 millioner lyttere i 18 lande, og nu indgår Danmark altså også for alvor i NRJ gruppens arbejdsområde. NRJs kommercielle succes her i landet har ellers været til at overse, og stationens sendinger på FM stoppede derfor i 2013 efter 15 år – for dog at blive delvist genetableter i november 2018.

I dag sender NRJ 24 timer i døgnet med Hit Music Only, konkurrencer samt morgen- og eftermiddagsshow. Programmerne kan høres på FM 98,6 + 107,9, DAB+, Tunein, APP og på hjemmesiden nrj.dk.

Fakta om Teracom

Teracom ejer og driver en række høje sendemaster i hele Danmark. Masterne bruges bl.a. til distributionen af digitalt TV og radio (AM/FM/DAB). Selskabet ejer og driver desuden et nationalt fiberoptisk netværk (3.500 km), der har forbindelse til alle høje sendemaster samt til de fleste væsentlige knudepunkter, programproducenter og broadcastere i Danmark.

Teracoms infrastruktur understøtter også tekniske leverancer af mobiltelefoni, samt forskellige former for radiokommunikation (beredskab/kystradio) og IP-transmission for erhvervsvirksomheder. Senest har man etableret et landsdækkende LoRaWAN IoT-net.

Gå tilbage


Radio NRJ sender nu 24 timer i døgnet på FM 98,6 + 107,9, DAB+, Tunein, APP og på hjemmesiden nrj.dk. Programmerne er Hit Music Only, konkurrencer samt morgen- og eftermiddagsshow.
Klik for større billede

Martin Løbel betragter DAB+ som fremtidens form for radiotransmission. Det skyldes bl.a. EUs krav om DAB-radioer i nye biler.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+