Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Børneaktivitet i påskeferien
April 2019
Kom og lav animationsfilm
I påskeferien har børn i alle aldre mulighed for at blive klogere på animationsfilm i Cinemateket. Her slår man nemlig dørene op for de helt nyrenoverede filmstudier – Film-X Studie 5 og 6 – som tidligere gik under navnet tidligere "Leg med film".

Påskeferien står i lerets tegn hos Cinemateket i København. Her inviteres børnefamilierne nemlig til at lave stop-motion film med modellervoks i bedste animationsstil.

Der er adgang i hele Cinematekets åbningstid – og Film-X-guiderne står klar til at hjælpe hver dag i påskeferien kl. 11-15 fra mandag den 15. april.

Inspiration fra Aardman Studios

Cinemateket understreger, at det ikke bliver noget problem at få gode filmideer, for man kan bl.a. blive inspireret af Walter- og Trofastfigurerne fra britiske Aardman Studios, som står bag flere af animationsfilmhistoriens klassikere.

I påskeferien præsenterer Cinemateket nemlig fire af de bedste Aardman-film. Fra "Walter og Trofast – Det store grøntsagskup" – hvor der ihærdigt ledes efter løsninger der kan holde gnavere væk fra rækkehushaverne – til "Hulemanden Sten" om Sten, der må dyste for sit idylliske samfunds eksistens imod en invaderende bronzealderby.

Børnebiffen og brunch

For de allermindste børn er der vanen tro visninger i Børnebiffen alle dage i ferien. Her kan man fejre påsken med Lillefinger og Myren, tage i biografen med Rita og Krokodille, og se hvad der sker når Prik og Plet farer vild. Børnene kan også opleve (eller genopleve!) "Cirkeline" og "Bennys badekar".

Skulle sulten trænge sig på undervejs, kan man få hjælp i Restaurant Sults brunchbuffet og kagebord. Brunchen serveres hver dag kl 9.30-16.00.

Cinematekets børne-påske-arrangementer foregår frem til den 22. april. Adressen er Gothersgade 55, Kbh K. Billetter kan bestilles på tlf. 33 74 34 12. Yderligere information på www.dfi.dk/cinemateket.

Gå tilbage


I påskeferien inviteres børnefamilierne til at komme og prøve at lave animationsfilm i Cinematekets nyrenoverede filmstudier – Film-X Studie 5 og 6 – som tidligere gik under navnet "Leg med film".
Klik for større billede

Inspirationen til animationsfilmene kan bl.a. hentes fra filmen "Hulemanden Sten". Den kan ses i Cinemateket mandag den 15. april kl. 17.00 og lørdag den 20. april kl. 14.00.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+