Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Projektet ViZARTS
April 2019
Universitetet vil
revolutionere
film- og medieindustrien
På Medialogi på Aalborg Universitet (AAU) arbejder man på at skabe mere effektive, nemmere og mere kreative løsninger, som kan komme både film-, animations- og TV industrien til gode. Og det sker naturligvis i samarbejde med branchen.

Medieteknologerne arbejder til daglig med at udforske mulighederne i nye teknologier og inviterer nu filmmagere, TV-folk, programmører og spiludviklere til at deltage i en række workshops, hvor de forskellige brancher og fagfolk kan mødes. Målet er at få nye spirende samarbejder og muligheder til at blomstre.

– Ved at sammensætte grupper af folk fra forskellige fagområder oplever vi, hvordan de grafiske real-time teknologier, som hidtil har været anvendt af spilindustrien, har et stort potentiale til at skabe mere effektive og kreative film-, animations- og mediefortællinger, siger lektor Henrik Schønau Fog fra sektion for Medieteknologi på AAU. – Det støtter desuden vores forskning i fremtidens interaktive animations-, tv- og filmfortællinger, der tilpasser sig publikum mens historien opleves.

Nordisk Film Fonden og Samsung

Projektet er døbt ViZARTS, og det er bl.a. støttet af Nordisk Film Fonden og Samsung samt en række film- og medieuddannelser. Formålet er at skabe et tværfagligt fællesskab, hvor de forskellige kompetencer og real-time teknologier kan komme i spil for at udforske og udvikle fremtidens interaktive fortællinger. Som Medialog kan man kombinere disse fagområder og fungerer dermed som en bro imellem medieverdenen og de nye tekniske løsninger.

– Lige nu findes der en række helt nye medieteknologier, som mange i film- og mediebranchen endnu ikke kender, og det forsøger ViZARTS at ændre, siger Henrik Schønau Fog. – Til vores kommende workshop vil vi gerne invitere endnu flere instruktører, animatorer, fotografer, filmfolk, spiludviklere og studerende, som har lyst til at være med til at skabe nye filmfortællinger, og afprøve mulighederne i real-time teknologierne og Virtual Productions.

Yderligere information på www.tech.aau.dk/nyheder-arrangementer.

Gå tilbage


Deltagerne i ViZARTS workshoppene kommer bl.a. til at arbejde i Aalborg Universitets SMILE Lab i København. Bogstavkombinationen står for Samsung Media Innovation Lab for Innovation (foto AAU / Henrik Schønau Fog).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+