Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Nye actioncams hos Blu
April 2019
Nu er GoPro
erstattet af Sony RX0
Blu, som er et af Danmarks største produktionsselskaber, har valgt at udskifte alle sine actioncams med Sony DSC-RX0. Det er et kamera som matcher selskabets andre Sony Pro-kameraer – eksempelvis PXW-F55 og PXW-FS7.

De kompakte actioncams bruges typisk til optagelser inde i biler, fra cykelhjelme eller skjult i dekorationer. Her var GoPro tidligt ude, hvilket gav dette fabrikat en stærk markedsposition. Men sådan er det altså ikke længere hos Blu, for her har Sony DSC-RX0 taget over.

Blu har f.eks. brugt de kompakte Sony kameraer, når vi seere følger pressefotograferne i "Blitzkrig" på Kanal 5, lytter til sangerne i "Din sang" på Kanal 4 eller oplever de nye par i "Landmand søger kærlighed" på TV 2.

– Vi har tidligere haft alle generationer af GoPro, siger Blu's produktionsleder Mads Rahbæk. – Vores erfaring er, at GoPro optager stabilt og er nemt at bruge, men at det er et consumerprodukt. Vi var irriterede over den faste billedfrekvens og opbrydningen af filerne, som GoPro-kameraerne er tvunget til på grund af begrænsninger i filstørrelsen.

Samme chip i alle kameraer

Herudover matchede selve chippen i GoPro-kameraerne ikke Blu's professionelle Sony-kameraer. Man skulle derfor arbejde en del med optagelserne i post. Og det er nok den væsentligste årsag til, at Blu valgte at sælge alt GoPro-udstyret og alle de tilhørende fittings.

– Nu er hele vores workflow strømlinet og passer sammen, siger Mads Rahbæk. – Alle vores kameraer benytter nemlig nu den type chip, som vi kender fra Sony FS5 og FS7...

Grundig test

Inden valget af Sony DSC-RX0 lavede Blu naturligvis en grundig test: – Vi lånte et kamera i to dage hos forhandleren Esee og undersøgte det i alle ender og kanter. Og RX0'eren gjorde det bedre på alle parametre.

Esee har nu leveret 12 stk DSC-RX0 til Blu – endda til en efter Mads Rabæks mening beskeden pris når man tænker på, at det er et funktionelt produktionskamera. Ud over den gode billedkvalitet kan det nemlig også levere S-log 2 og 3 til dem, der vil gå hele vejen.

Optagelserne blev for gode

– Den første produktion hvor vi brugte Sony DSC-RX0 var "Din Sang", fortæller Mads Rahbæk. – Her skulle der bruges en bunke overvågningsoptagelser, lavet samtidigt med tre kameraer, som bl.a. blev gemt væk i en blomst. Alt gik godt! Men da det jo skulle ligne overvågningsbilleder, blev kvaliteten for god, og vi valgte derfor at sløre dem med et filter i post.

– I samme produktion benyttede vi også Sony FS5 og FS7. Og endnu en fordel ved den kompakte Sony er, at den har samme 1/4 tommer stativgevind i bunden, og kameraet derfor nemt kan monteres på professionelt udstyr som super clamp og magicarm. Her skulle GoPro kameraerne monteres ved hjælp af deres egne plastic-fittings.

Blu har også brugt det kompakte Sony kamera i serierne "Landmand søger Kærlighed" og "Blitzkrig", fordi det er så enkelt i brug, at de medvirkende selv kan lave en del af optagelserne, og der derfor ikke behøver at være en medarbejder fra Blu med bag kameraet hele tiden.

Udfordringerne er løst

Mads Rahbæk har dog også haft et par udfordringer, men dem har han løst: – Batteriet holder ikke så lang tid, men vi har købt en powerbank til hvert kamera, så de kan køre et døgn. Og om sommeren kan kameraet blive lidt varm på grund af den store chip, og det er derfor forsynet med en sikkerhedsfunktion. Men den kan man slå fra, og kameraet fungerer alligevel uden problemer...

Blu har også anskaffet nogle små kufferter hvor der er plads til tre stk Sony DSC-RX0, en lille lampe, bespænding, miniclamps og magicarm, Micro SD-kort og powerbanks.

Fjernovervågning

Kameraet er udstyret med en monitor, men man kan også overvåge alle kameraerne samlet med en tablet.

– App'en kan drille lidt, når man sætter den op, men når først det virker, så kobles kameraerne automatisk op, siger Mads Rahbæk. – Og det er jo smart at man kan recorde fra et lille kamera, der er gemt højt oppe i f.eks. en plante. Vi kan også justere og fjernstyre kameraet fra en iPad.

– Det har virkelig været en positiv oplevelse for os at skifte til Sony DSC-RX0, slutter Mads Rahbæk.

Gå tilbage


Sony DSC-RX0 er et professionelt actioncam udstyret med et almindeligt stativgevind i bunden. Kameraet leverer videoformater og billedkvalitet som matcher det man kender fra f.eks. Sony FS5 og FS7.
Klik for større billede

– Det har virkelig været en positiv oplevelse at udskifte vores actioncams med Sony DSC-RX0, siger Blu"s produktionsleder Mads Rahbæk. Han står her med en samlekuffert med tre stk Sony DSC-RX0, en lille lampe, bespænding, minityper af clamps og magicarm, Micro SD-kort og powerbanks.
Klik for større billede

Fakta om Sony DSC-RX0

 • Størrelse: 59 mm x 40,5 mm x 29,8 mm
 • Vægt: 95 gram
 • Objektiv: Zeiss Tessar 24 mm/f4.0
 • Sensor: Exmor RS CMOS
 • Opløsning: 15,3 Mpix
 • Er vandtæt ned til 10 meter uden undervandshus
 • Stødsikkert ved fald fra op til 2 meters højde
 • Pris: Ca. 5.000 ex moms


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+