Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Røde Wireless Go
April 2019
Det trådløse sæt
bli'r endnu mindre
Sennheiser har skabt sensation med en trådløs "ledning", hvor sender og modtager ikke er meget større end et XLR-stik. Men nu kommer Røde med et sæt, hvor hver enhed kun vejer 31 gram.

Med det nærmest kvadratiske design ligner det egentlig helt almindelige sendere og modtagere, men Røde Wireless Go er meget mindre og meget lettere. Hver enhed måler nemlig kun ca 44 x 47 x 19 mm, og vægten er helt nede på 31 gram!

Senderen har endda en indbygget lavalier-mikrofon, så den kan klipses på skjorte eller bluse, klar til brug. Men man kan også tilslutte en ekstern mikrofon via minijack. Og begge enheder har et indbygget genopladeligt batteri, som klarer indtil syv timers drift.

Sammenligning med Sennheiser

Det er oplagt at sammenligne Røde Wireless Go med Sennheisers ligeledes nye XSW-D system, hvor sender og modtager har et design, som størrelsesmæssigt minder påfaldende om XLR-stik – de er bare noget længere. Og Røde tager virkelig kampen op, for med Wireles Go får man et trådløst system, som både er mindre, lettere og billigere!

Det skal dog straks tilføjes, at Røde Wireless Go er et rent mikrofonsystem til eksempelvis speak og interviews, mens Sennheiser XSW-D også omfatter enheder til musikinstrumenter. Det er i den forbindelse vigtigt, at Sennheisers delay er helt nede på 4 ms, mens Røde har "glemt" at oplyse denne parameter i de tekniske data.

Men under alle omstændigheder bliver Røde Wireless Go en spændende nyskabelse for de mange videofotografer, bloggere og influencere, som eksempelvis bruger fotokameraer og mobiltelefoner til videooptagelserne, for her har man virkelig brug for en bedre lydkvalitet. Prisen forventes at blive ca. 1.400 kr ex moms, når Røde Wireless Go kommer på markedet til maj.

Gå tilbage


Sender og modtager vejer kun 31 gram, og senderen har en indbygget mikrofon, så man bare kan montere den på blusen, klar til optagelse. Røde Wireless Go kommer på markedet til maj til ca. 1.400 kr ex moms.
Klik for større billede

Røde Wireless Go minder om traditionelle trådløse systemer. Men hver enhed kun ca 44 x 47 x 19 mm, så størrelsen er meget mindre.
Klik for større billede

Fakta: Røde Wireless Go

 • 2,4 GHz digital trådløs transmission med 128 bit kryptering.
 • Op til 70 meters rækkevidde under optimale forhold – men er optimeret til kortere afstande.
 • Batteriet i sender og modtager oplades med USB-C. Drifttid op til syv timer ved fuld opladning.
 • Sender og modtager vejer 31 g pr stk.
 • Sender og modtager parrer sig på 3 sek.
 • Tretrins output: 0, -6dB og -12dB
 • Man kan bruge indtil otte systemer samtidigt.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+