Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Wanda Cinemas
Marts 2019
Kinesisk storbiograf
satser på LED-skærme
Samsung er gået i tæt samarbejde med kinesiske Wanda Cinemas for at erstatte traditionelle biografprojektorerer med store LED-skærme. Samsungs pt største Onyx skærm er 14 meter i bredden.

Det startede egentlig hjemme i vores dagligstuer, hvor vi har monteret fladskærme på væggen for at få et større og bedre fjernsynsbillede. Og af samme grund er salget af hjemmebioprojektorer faldet markant.

I møde-, undervisnings- og konferencelokaler kommer der også flere og flere fladskærme, bl.a. fordi de kan fungere interaktivt, og fordi man slipper for problemerne med at undgå at skygge for projektorens lys.

Næste logiske skridt kunne så være biograferne, og her gør Samsung en stærk indsats med sine Onyx LED-skærme. Allerede i begyndelsen af 2017 lancerede den Sydkoreanske fabrik sine første LED-paneler til biografer, og i december sidste år kom den hidtil største model med en bredde på 14 meter.

Sekssals-biograf med LED

I Kina er man som på så mange andre områder langt fremme i udviklingen. Her er Wanda Cinemas, som er landets største filmdistributør og biografkæde, nemlig gået i tæt samarbejde med Samsung og datterselskabet Harman Professional Solutions for at skabe verdens første biografkompleks, som udelukkende er udstyret med LED-skærme.

Det drejer sig om Shanghai Arch Wanda Cinema, som har Samsung Onyx LED skærme i alle de seks store biografsale. Og på lydsiden har man valgt Harman løsninger med JBL Sculpted Surround biografhøjttalere og -subwoofers, Crown DCi-N forstærkere og digitale BSS 160 audioprocessorer.

Forsvinder projektorerne?

Man kunne sagtens forestille sig, at biografprojektorerne efterhånden vil blive erstattet af store fladskærme, for de giver jo ganske mange fordele. Men udviklingen kommer ikke nødvendigvis til at gå hurtigt, for dels vil de hundredetusinder af biografprojektorer, som er i drift i dag, jo ikke blive udskiftet med et snuptag, og desuden forlyder det, at de store LED-skærme er op til 10 gange dyrere end de eksisterende laserprojektorer.

Kilde: InAVate.

Gå tilbage


Kinesiske Wanda Cinemas har bygget verdens første biografkompleks, hvor alle de seks store sale er udstyret med LED-projektorer. Det er sket i et tæt samarbejde med Samsung og datterselskabet Harman Professional Solutions.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+