Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

DRTV opprioriteres
Marts 2019
Nu kan du se
programmerne fra kl. 6
om morgenen
Hidtil har DR's grundregel været, at programmerne først udkom på DRTV samtidig med eller lige efter, at de var blevet vist på flow-TV. Men det er der nu lavet om på.

– I en digital virkelighed giver det ikke længere mening at frigive programmerne på bestemte tidspunkter. Hvis man ser sine programmer via streaming, så navigerer man nemlig typisk efter ugedag – ikke efter tidspunkter, siger Peter Rosberg, der er publiceringschef i DR.

Ud over at offentliggøre dagens programmer (som ikke sendes direkte!) på DRTV klokken 6.00 hver morgen, så fortsætter DR med at publicere den kommende uges nye DR3-programmer om søndagen og med at fodre DRTV med masser af nye dokumentarer om mandagen. Det er noget som mange allerede har taget godt imod.

80 procent streamer DR3

– Lige nu ser vi et endog meget markant skifte i danskernes TV-forbrug henimod streaming, siger Peter Rosberg. – Det er særligt de unge, der i hastigt tempo vender ryggen til flow-TV og i stedet streamer deres yndlingsprogrammer. Vi kan se at de danske produktioner på DR3 næsten udelukkende bliver set på stream.

– Hvis man kigger på de 10 mest sete programmer i 2018 på DR3 var 88 procent af seningen på DRTV og de resterende 12 procent på flow. Det er langt mere, end vi havde regnet med for bare kort tid siden.

Samtidig flow og streaming

– Det er i øvrigt interessant, at mange streamere stadig er tilbøjelige til at se et program lige omkring det tidspunkt, hvor det kommer på flow-TV, tilføjer Peter Rosberg. – Afsnittene fra dramaserien "Bedrag" bliver for eksempel udgivet halvandet døgn før DR1's visning, men alligevel vælger mange streamere at se programmet lige omkring søndag klokken 20.00. Det kan være 10 minutter før eller 15 minutter efter – men det siger alligevel noget om, at der er bygget vaner op, og samtidig fortæller det også en historie om at mange godt kan lide følelsen af, at andre ser det nogenlunde samtidigt

Han tilføjer, at dramaserier dog ikke kun bliver set næsten samtidig med, at de bliver sendt på TV. Generelt har genren lang holdbarhed, og mange sætter sig også til at se dem flere uger eller måneder efter, at de er sendt på flow-TV.

Undtagelserne

Publiceringschefen understreger dog, at der fortsat vil være enkelte undtagelser, hvor DR holder fast i, at programmer bliver publiceret samtidig på flowkanalerne og på DRTV.

– Det kan for eksempel være "Den Store Bagedyst" eller afslutningen på en stor dramaserie, hvor vi ikke vil ødelægge oplevelsen for folk som ser programmet på flow-TV. Nogle programmer er kendetegnet ved, at de bygger op til et klimaks, og hvis de samtidig er så store, at det er en del af befolkningens fælles samtale; at man skriver om dem på sociale medier; eller aviserne skriver om dem, så vælger vi at publicere dem samtidigt på flow og DRTV.

Gå tilbage


"Quizzen med Gyrith Cecilie Ross" er et af de programmer, som man nu ikke længere behøver vente med at se på DR2 om aftenen, men kan se på DRTV fra klokken 6.00 torsdag morgen (foto Quizzen)
Klik for større billede

– I tidens digitale virkelighed giver det ikke længere mening at udgive programmerne på bestemte tidspunkter, siger DR"s publiceringschef Peter Rosberg. – Derfor opprioriterer vi nu DRTV (foto Bjarne Bergius Hermansen).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+