Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Tilbage til nyhedsjournalistikken
Marts 2019
Ditte Haue skifter
fra DR til TV 2
Den 1. maj starter journalist og tv-vært Ditte Haue (33) som vært på TV 2. Hun skal i første omgang arbejde på 19 Nyhederne, der er Danmarks mest sete nyhedsudsendelse.

Ditte Haue kommer til TV 2 fra DR, hvor hun 2010-2015 var først praktikant og senere journalist i DR Nyheder – primært på TV Avisen, men også på Christiansborg-redaktionen, Radioavisen og "21 Søndag". Desuden har hun haft ansvar for dækningen af kongehuset i DR Nyheder i årene 2013-2015.

Siden 2015 har Ditte Haue været vært på DR-programmer som "Sporløs", "Aftenshowet", "Danmarks største skattejagt" og i forbindelse med åbningen af Aarhus som europæisk kulturhovedstad. I denne periode har hun desuden haft tilknytning til DR Nyheder i forbindelse med folketingsvalg, kommunalvalg samt store begivenheder i kongehuset.

Troværdigheden i fokus

Ditte Haue kalder sin tilbagevenden til nyhedsjournalistikken for "et drømmejob", og hun glæder sig til værtsopgaven på TV 2 Nyhederne.

– Jeg er oplært i nyhedsjournalistikken, og selvom jeg har været rigtigt glad for nye og spændende udfordringer på både "Sporløs" og "Aftenshowet", så har jeg længe savnet at være en del af nyhedsdækningen. Jeg mener, at vi som journalister altid – og særligt i disse år med falske nyheder og diskutable nyhedsleverandører – har en vigtig opgave i at informere faktuelt og fair om, hvad der sker i vores samfund.

Ditte Haue er cand.comm. fra Roskilde Universitet med en kandidatgrad i journalistisk og dansk litteratur. Hun har ligeledes i en periode læst politisk journalistik og tv-formater på Københavns Universitet samt tysk på Roskilde Universitet.

Gå tilbage


Ditte Haue bliver ny vært på TV 2 Nyhederne. Hun kommer fra DR, hvor hun fra 2010 var først praktikant og senere journalist i DR Nyheder – primært på TV Avisen, men også på Christiansborg-redaktionen, Radioavisen og "21 Søndag". Hun har desuden arbejdet på programmer som "Sporløs", "Aftenshowet" og "Danmarks største skattejagt" (foto Per Arnesen / TV 2).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+