Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Skolebygning
Februar 2019
Dansk IT-virksomhed
vil hjælpe Madagaskar
Med RanTeks nye CSR-strategi sikres skolegang for 210 børn i det fattige Madagaskar.

RanTek er en IT-virksomhed med 20 års erfaring i at hjælpe virksomheder med at optimere it-infrastrukturen, designe netværk og rådgive omkring IT på tværs af de traditionelle IT-siloer.

I 2019 har RanTek taget det første skridt mod at integrere "Corporate Social Responsibility (CSR)" i virksomhedens forretningsstrategi. Det sker i samarbejde med "SEED Madagascar", og projektet består i bygningen af en skole i Andramanaka i Madagaskar. Skolen får tre fuldt møblerede klasselokaler til børn i alderen 6-10 år.

Etableringen af skolen sikrer 210 børn skolegang, og ud over traditionel undervisning vil der også blive undervist i bæredygtig og vedvarende levevis. I forbindelse med skolen bygges desuden sanitære faciliteter og der undervises i hygiejne blandt både børn og voksne.

Socialt ansvar

– Det er nyt for os at tage et socialt ansvar i denne størrelsesorden, siger RanTeks adm. dir. Rene Bach Pedersen. – Men vi tror på, at vi kan gøre en forskel for dem der har mest brug for det, og vi går ind i projektet med hud og hår.

RanTek vil, udover den økonomiske donation til projektet, også selv deltage i det praktiske arbejde omkring selve byggeriet af skolen:

– Jeg forventer selv at bruge to uger i Madagaskar under selve byggeriet, og vi vil også give en medarbejder muligheden for at komme med, siger René Bach Pedersen, der samtidig understreger vigtigheden i at få initiativet integreret og forplantet dybt i virksomhedens DNA og hos alle medarbejdere.

Brug for hjælp

22 mio ud af Madagaskars 25 mio indbyggere bor uden adgang til ordentlige toiletforhold, og 15 mio mennesker har ikke adgang til rent drikkevand. I Anosy regionen, hvor skolen bygges, går mere end halvdelen af børnene mellem 6 og 10 år ikke i skole.

Fattigdommen er altoverskyggende i Madagaskar, hvor mange må leve for under 2 $ pr. dag. For relativt få midler kan man derfor være med til at gøre en forskel for mange børn i Madagaskar:

– Vi vil følge projektet tæt og skabe relationer blandt de mange frivillige, så vi også kan se indvirkningen af vores bidrag på længere sigt, siger Rene Bach Pedersen. – Jeg er fast besluttet på, at vi i RanTek skal påtage os mange flere af den slags initiativer. Det er vigtigt, at vi sikrer os hvad pengene går til, og at vi rent faktisk gør en forskel.

Gå tilbage


Danske RanTek sikrer penge til halvdelen af et skolebygningsprojekt for 210 børn i det fattige Madagaskar. Det er det første store CSR-projekt, som RanTek involverer sig i.
Klik for større billede

RanTek og CSR

 • RanTek er en IT-virksomhed med 20 års erfaring i at hjælpe virksomheder med at optimere it-infrastrukturen, designe netværk og rådgive omkring IT på tværs af de traditionelle IT-siloer.
 • Corporate Social Responsibility (CSR) betyder, at RanTek har gjort det til en del af virksomhedens DNA at påtage sig et socialt ansvar.
 • Fremadrettet vil en del af RanTeks overskud blive dedikeret til at støtte lignende projekter.
 • Yderligere information på www.rantek.dk.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+