Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

MGP 2019
Februar 2019
Det vigtigste
er fællesskabet
Om en måned er de klar til at indtage scenen foran 15.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning og seerne hjemme i stuerne – til børnenes største fælles musikfest i Danmark.

MGP-deltagerne har selv skrevet tekst og musik til de sange, de optræder med. Flere end 460 børn har tilbage i august måned engageret sig i at skabe musik og sendt deres bidrag ind til DR. 50 af dem gik videre til tre workshops, der blev holdt i Aarhus og Ringsted i september.

Her blev børnene inspireret og vejledt af professionelle musikere, der gav dem en musikalsk indsprøjtning, som de enten kunne tage med sig hjem i deres videre leg med musik – eller med i MGP-forløbet. På de tre workshops blev i alt 20 deltagere udtaget til auditions i Aarhus og København, hvor de ti finalister blev fundet. Siden oktober har MGP-finalisterne mødtes på bootcamps og lavet prøver på deres optræden.

Hyldest til musikken

– Det er overvældende hvor mange der hvert år sender bidrag ind, siger Magnus Banner, der er redaktør på MGP 2019. – Og selvom det også er en musikkonkurrence, så er det frem for alt en hyldest til musikken og dens samlende egenskab. Finalisterne konkurrerer om at vinde, men mest af alt er de sammen om at skabe en stor musikfest for hinanden og hele landets børn.

– Fra de indledende bootcamps til de intense dage op til showet udvikler de et helt særligt sammenhold – og det er en energi, der mærkes helt frem til finalen, hvor de står og hepper og hujer på hinanden foran scenen. MGP lykkes, når det samler familien og inspirerer børn til ikke alene at skabe egne sange, men også til at være gode venner.

Drømmen om MGP

At MGP-finalisterne allerede er blevet venner kan man følge med i fra uge 5 og hele vejen frem til show-dagen, når programserien "Drømmen om MGP" løber over skærmen på DRTV og DR Ultra.

Programserien viser over syv afsnit finalisternes MGP-rejse fra de modtager beskeden om at de er udtaget til MGP, til de mødes på bootcamps, forbereder deres liveoptræden, optager sange og får masser af sjove oplevelser sammen med deres nye venner.

Det første afsnit af "Drømmen om MGP" blev vist på DRTV og DR Ultra den 2. februar. Alle MGP-finalisternes profiler vil desuden være at finde på Instagram og Facebook.

Gå tilbage


Elio med sangen "Musik gør mig glad". Hun og de ni andre finalister kan opleves når MGP 2019 løber af stabelen den 2. marts kl. 20 på DR1 – plus i de indledende programmer (foto Bjarne Bergius Hermansen).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+