Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Lederskkifte
Februar 2019
Merete Eldrup har besluttet
at forlade TV 2
TV 2s administrerende direktør vil hellige sig bestyrelsesarbejde, men bliver på posten, indtil en ny direktør er på plads.

På et bestyrelsesmøde tirsdag 29. januar har administrerende direktør Merete Eldrup meddelt TV 2s bestyrelse, at hun ønsker at stoppe som direktør efter 11 år i stillingen for i stedet at koncentrere sig om en bestyrelseskarriere på fuld tid.

– I 2018 har vi etableret en strategi der skal fastholde den position, som TV 2 har opbygget de seneste 11 år med Merete Eldrup ved roret, siger TV 2s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann. – Hun overtog en økonomisk udfordret virksomhed, som hun sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne har gjort til et publicistisk og finansielt stærkt mediehus. I et stadig mere fragmenteret mediebillede har TV 2 positioneret sig med TV 2 Play, og vi vil i de kommende år accelerere denne udvikling teknologisk, format- og indholdsmæssigt.

Overtog TV 2 i 2007

Merete Eldrup er 55 år og har været administrerende direktør på TV 2 siden december 2007. Virksomhedens økonomiske udfordringer blev blandt andet løst med indførelsen af abonnementsbetaling på hovedkanalen, og det generelle fald i danskernes tv-sening er bremset via stærkt indhold i en TV 2-familie med seks kanaler og en række digitale platforme. Især er streamingtjenesten TV 2 Play i vækst.

– Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet. Men jeg mener, man har godt af at rykke sig nye steder hen. Fremover ønsker jeg at være mere aktiv i bestyrelsesarbejde, siger Merete Eldrup, som i dag er medlem af bestyrelserne hos Nykredit, Rambøll og Gyldendal.

Gå tilbage


TV 2s adm. direktør, Merete Eldrup vil fremover arbejde fuldtids som bestyrelsesmedlem i en række virksomheder. Men hun forlader ikke jobbet på TV 2 før der er fundet en afløser (foto Miklos Szabo / TV 2).
Klik for større billede

Fakta

 • Merete Eldrup (55) er uddannet cand.polit. Hun tiltrådte som administrerende direktør på TV 2 den 1. december 2007.
 • Årsregnskabet for 2007 viste før skat et underskud på 213,5 mio. kr., og en spareplan betød i april 2008 masseafskedigelse og delvist salg af TV 2 Radio.
 • Den økonomiske krise på TV 2 nødvendiggjorde statslån og en omstruktureringsplan, mens der ikke måtte etableres nye kanaler, ligesom sendenettet, som TV 2 ejede sammen med DR, blev solgt.
 • Der indførtes abonnementsbetaling på TV 2s hovedkanal 1. januar 2012.
 • TV 2 Fri og TV 2 Sport gik i luften i henholdsvis 2013 og 2015.
 • Årsresultatet for 2017 var før finansielle poster og skat et overskud på 305 mio. kr.
 • TV 2 Play så dagens lys som TV 2 Sputnik i 2004 og havde frem til relanceringen i 2012 i omegnen af 60.000 abonnenter. I efteråret 2018 nåede man 450.000 abonnenter svarende til en million brugere.
 • Merete Eldrup er bestyrelsesnæstformand i Nykredit Holding A/S, Nykredit Realkredit A/S og Gyldendal A/S. Hun er bestyrelsesmedlem i Rambøll Gruppen A/S, medlem af Realdanias Repræsentantskab og TechDK Kommissionen under Djøf.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+