Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Tinka og Kongespillet
Januar 2019
TV 2 vil gentage julesuccesen
Optagelserne til årets familiejulekalender på TV 2 er allerede godt i gang. Den handler om nissebyen Kongsby, som kastes ud i et dramatisk spil om tronen.

– På TV 2 er vi vilde med familiejulekalenderne, som traditionelt er blandt de allermest sete programmer i de danske familier, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang. – Det er vigtigt at vores julekalendere både rummer julens værdier – især næstekærlighed, rummelighed og hjælp til dem, der har brug for det – og at de gør det naturligt at samles med sine nærmeste foran skærmen.

Dette års TV 2-julekalender hedder "Tinka og kongespillet", og den bliver ligesom forrige års "Tinkas juleeventyr" et drama om tronen i den ellers så fredelige nisseby Kongsby. Kongen vender nemlig ikke hjem fra sin rejse rundt i Nissernes Rige, og det udløser en konkurrence mellem rigets fire regioner.

Prisbelønnet forgænger

Forgængeren, "Tinkas juleeventyr", blev sendt i december 2017, og den indkasserede en lang række flotte resultater: Det blev den mest sete familiejulekalender på dansk tv i flere år med et gennemsnitligt seertal på 1,1 mio til førstegangsudsendelserne og flere end 100.000 seere til den efterfølgende dags genudsendelse.

"Tinkas juleeventyr" er herudover den højest vurderede TV 2-julekalender nogensinde og den hidtil mest sete julekalender på TV 2 Play.

"Tinkas juleeventyr" vandt i februar 2018 en Robertpris for årets korte tv-serie samt Billed-Bladets TV-Guld som 2017's nye tv-program.

Produceres af Cosmo Film

Optagelserne til "Tinka og Kongespillet" gik i gang på Fyn mandag 14. januar og forventes afsluttet i slutningen af april. Der laves også en del optagelser på Sjælland. Serien produceres for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn og Ford. Produktion: Sille Sterll, Tomas Hostrup Larsen og Rasmus Thorsen. Instruktion: Christian Grønvall. De 24 afsnit bliver på hver 24 minutter.

"Tinka og Kongespillet" byder på et gensyn med Josephine Højbjerg (Tinka), Albert Rosin Harson (Lasse), Rosita Gjurup (Astrid), Neel Rønholt (Nille), Birthe Neumann (Maja), Martin Lindsten (Mikkel), Ellen Hillingsø (Ingi), Paw Henriksen (Bjergi), Hadi Ka-koush (Skir), Peter Gantzler (Aamund) og Christian Tafdrup (Filias).

Desuden medvirker blandt andre Esben Dalgaard (Grot), Viilbjørk Malling Agger (Falke), Jakob Femerling (Birk), Anne Louise Hassing (Gitte), Laurids Skovgaard Andersen (Pelle) og Ulla Vejby (Hilde).


Gå tilbage


Optagelserne til "Tinka og Kongespillet" begyndte den 14. januar på Fyn. Her ses Viilbjørk Malling Agger (forrest), Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson (foto Sille Sterll / TV 2).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+