Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

CES i Las Vegas
Januar 2019
Interessen for
OLED-TV steg med 69%
8K- og OLED-TV får en fremtrædende plads, når CES 2019 slår dørene op i Las Vegas Convention Center den 8. januar. Alene i 2018 er distributionen af OLED TV vokset med 69 procent.

CES er en verdensudstilling for consumer-elektronik, og udstillingen er derfor en god indikator for hvordan udviklingen går på markedet for TV-apparater.

En klar tendens er, at smartphones og tablets æder sig ind på markedet for TV-apparater i den lavere ende af prisskalaen, simpelthen fordi vi ikke alene vil se traditionelt flow-TV, men også on-demand over nettet. Og vi vil se det, når vi har tid og lyst, uanset hvor vi befinder os.

Billedkvaliteten

I den anden ende af skalaen finder vi ønsket om at se TV i den højest mulige billedkvalitet. Derfor stiger interessen for 8K. Og derfor er der ikke mindst en stærkt stigende efterspørgsel efter OLED, hvor billedet dannes af lys, skabt af den enkelte pixel, og der derfor ikke er brug for det traditionelle baglys. Resultatet er en ekstremt tynd skærm med et uovertruffent sortniveau. En markedsundersøgelse foretaget af Futuresource Consulting viser således, at der i 2018 blev afskibet 69 procent flere OLED end året før.

Den nuværende OLED-teknologi er skabt af koreanske LG, og det ser ud til, at alle TV-fabrikkerne efterhånden er med på vognen – lige med undtagelse af ærkerivalen Samsung.

Du kan tale til dit TV

En anden teknologisk udvikling som bliver synlig på CES 2019 er Voice Assistants. Her er det Googles Android-baserede assistent og Amazons Alexa, som forventes at være i front.

Gå tilbage


LG er i front i den høje ende af markedet med sine OLED-skærme. Det ser ud til, at alle TV-fabrikkerne efterhånden er med på denne vogn – lige med undtagelse af ærkerivalen Samsung.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+