Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Hjemmebiograflyd
December 2018
LG hæver barren
for soundbars
LG og Meridian arbejder tæt sammen for at forbedre lydkvaliteten i såvel TV-stue som hjemmebiograf. Det resulterer nu i tre nye soundbar-modeller: SL10YG, SL9YG og SL8YG.

Den optimale 5.1 eller 7.1 lydkvalitet opnår man naturligvis ved at have separate front- og baghøjttalere, suppleret af en god subwoofer. Men seks eller otte højttalere, placeret rundt i stuen er for meget for de fleste. Derfor foretrækker mange en god soundbar, monteret under fjernsynet. Og med vor tids digitale højttalerstyring er der mulighed for at udnytte væggene som reflektorer, så man oplever rigtig surround sound, og altså ikke bare at lyden kommer forfra fra TV-skærmen.

25 års erfaring

Meridians Bass- & Space-teknologi bygger på 25 års erfaring med digital signalbehandling, og den skaber en sammenhængende lyd og kraftfuld bas. Takket være den såkaldte Image Elevation-teknologi kan LGs nye soundbar-modeller ifølge fabrikken give en surround sound-oplevelse, som ingen anden model tidligere har gjort.

Meridians Upmix-teknologi gør det desuden muligt at konvertere to-kanals lyd til flere kanaler. LG's soundbars i premium segmentet (modellerne SL10, SL9 og SL8) understøtter også både Dolby Atmos og DTS:X. Og for at forbedre det allerede detaljerede lydbillede kan soundbaren tilsluttes trådløse baghøjttalere, så man får en endnu mere biografagtig lydoplevelse.

Stemmegenkendelse

Alle LGs nye soundbars understøtter AI (artificial intelligence) og stemmegenkendelse med indbygget Google Assistant. Brugere kan derfor styre deres LG soundbar ved at sige "Hej Google, forøg lydstyrke" eller "Hej Google, hvilken kunstner spiller?". Desuden gør kompatibilitet med Google Assistant-aktiverede smart-produkter det muligt at styre andre tilsluttede enheder i hjemmet via stemmestyring.

2019 LG soundbars har en dybde på kun 57 mm. LG SL9 kan monteres direkte på væggen, så der spares plads, og en integreret gyroskop-sensor måler soundbarens position og justerer lydretning for at sikre optimal lytteoplevelse.

LGs SL9 modtog prisen for Best of Innovation ved 2019 CES Innovation Awards. LGs SL9YG og SL10YG har også modtaget to CES Innovation Awards.

Gå tilbage


– LGs nye soundbars er udviklet i et tæt samarbejde med Meridian Audio, og det skulle ifølge fabrikken give i fantastisk lydkvalitet kombineret med fordelene ved Artificial Intelligence. Det kan dog undre, at soundbaren tilsyneladende kun indeholder to højttalerenheder...
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+