Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Sundance Filmfestival 2019
November 2018
To danske film
skal dyste i USA
May el-Toukhys drama "Dronningen" og Mads Brüggers dokumentarfilm "Cold Case Hammarskjöld" er udtaget til de internationale konkurrencer på den amerikanske Sundance Filmfestival, som løber fra 24. januar til 3. februar. Det er tredje gang Brügger er med.

To danske film får verdenspremiere på Sundance, som onsdag offentliggjorde en stor del af programmet for den kommende festival. Navnene på de resterende film vil blive offentliggjort i løbet af de næste uger.

May el-Toukhys psykologiske drama "Dronningen" med Trine Dyrholm i hovedrollen er udvalgt til World Cinema Dramatic Competition. Det er konkurrencen for internationale spillefilm med fokus på nye talenter og filmisk nytænkning.

Den anden danske film i konkurrencen er Mads Brüggers "Cold Case Hammarskjöld", som stiller skarpt på FN-generalsekretær Dag Hammarskjölds død under mystiske omstændigheder i 1961. Filmen er inviteret til World Cinema Documentary Competition, og det er tredje gang Brügger dyster om prisen for bedste internationale dokumentar. I 2010 vandt han hovedprisen for "Det røde kapel".

Både "Dronningen" og "Cold Case Hammarskjöld" er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut via konsulentordningen.

Historien bag Sundance

Sundance Filmfestivalen blev lanceret af Robert Redford i 1985 med det mål at fremme banebrydende filmfortællinger. Festivalen i Park City i Utah regnes også for at være et vigtigt springbræt for europæiske film til det nordamerikanske marked.

Dansk film har tidligere vundet tre priser i World Cinema Dramatic Competition, der kørte første gang i 2005. Samme år modtog Susanne Bier publikumsprisen for "Brødre". I 2012 vandt Mads Matthiesen instruktørprisen for "10 timer til paradis". Og i år modtog Gustav Möller publikumsprisen for "Den skyldige".

Tre danske dokumentarfilm har modtaget hovedprisen i World Cinema Documentary Competition, nemlig Eva Mulvads "Vores lykkes fjender" i 2007, Mads Brüggers "Det røde kapel" i 2010 og Feras Fayyads "De sidste mænd i Aleppo" i 2017. Også Lise Birk Pedersens "Putins kys" og Anders Østergaards "Burma VJ" har vundet priser i kategorien.

Kilde: DFI

Gå tilbage


May el-Toukhys film "Dronningen" med Trine Dyrholm skal dyste i Sundance Filmfestivalens konkurrence for nye internationale stemmer (foto Rolf Konow).
Klik for større billede

Med udvælgelsen af "Cold Case Hammarskjöld" er det tredje gang, at Mads Brügger er nomineret til en Sundance-pris (foto: Tore Vollan).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+