Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Bedre lydkvalitet
November 2018
TV-skærmene
er blevet for tynde
Ultratynde fladskærme leverer dårlig lyd. Men nu tager danskerne kampen op, for hos Panasonic Center kan man konstatere, at salget af separate soundbars er steget 30 procent i det seneste kvartal.

Lyden fra det moderne, ultratynde fladskærms-TV er ofte lige så flad som skærmen. Det har fået mange til at investere i soundbars, for de er et af de bedste våben i kampen mod dårlig TV-lyd.

– Vi har en del kunder, som ikke alene køber ny fladskærm, men også vælger at opgradere lyden. I vores butikker er salget af soundbars fra Yamaha og Panasonic nemlig steg et med 30 procent det seneste kvartal, og stigningen kommer oven i en massiv fremgang de foregående år, siger Jens Krogh fra Panasonic Center, der er blandt landets førende elektronikkæder.

Soundbars er mest oplagt

Fordelen ved soundbars er, at de giver en god lyd uden at der gås for meget på kompromis med det attraktive, tynde design, som kendetegner de moderne fladskærmene, siger Jens Krogh. – Men der mangler sttadig noget i bassen, og derfor er det en god idé at supplere med en subwoofer. Et acceptabelt anlæg koster fra omkring 2.000 kroner.

Som noget nyt er producenterne i øvrigt begyndt at lave fladskærme med integrerede soundbars i erkendelse af, at lydoplevelsen er blevet for dårlig. Men ifølge Jens Krogh er den løsning forbeholdt de helt dyre tv-modeller. De fleste forbrugere vælger derfor at supplere fladskærmen med en separat soundbar.

Når man vælger soundbar til fladskærmen er det vigtigt, at den har HDMI-udgang med ARC (Audio Return Channel), fordi det sikrer, at man kan styre lydstyrken via fjernsynets fjernbetjening.

Gå tilbage


I elektronikkæden Panasonic Center er salget af soundbars steget med 30 procent i løbet af det seneste kvartal. Kunderne er nemlig ikke tilfredse med den lydkvalitet som de utratynde TV-skærme leverer.
Klik for større billede

Det er godt med en soundbar som supplement til den ultratynde fladskærm. Men det bliver endnu bedre, hvis man også anskaffer en subwoofer...
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+