Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Kunstudstilling på Christiania
November 2018
Leah Robb afdækker
stofafhængighedens svøbe
Christiania forbindes mest med Pusher Street, hashhandel og hårde stoffer. Nu vises bagsiden af medaljen på en kunstudstilling med temaet "misbrugerne og deres pårørende".

Det er en noget usædvanlig kunstudstilling, som dansk/skotske Leah Robb viser i Gallopperiet på Christiania. Her er ikke noget skønmaleri, som egner sig til væggen hjemme i dagligstuen, men en nådesløs afdækning af det liv, som stofafhængighed fører med sig. Det starter ganske vist spændende og fascinerende, hvilket udstillingen også viser, men det ender i en afhængighed, som kommer til at fylde det hele.

Leah Robb har aldrig selv taget stoffer, men hun har været og er tæt på stofmisbrugere, og i hendes billeder kommer deres følelsesliv voldsomt til udtryk. Desuden er dét at være pårørende til en stofmisbruger i sig selv traumatiserende – og det er et tema på udstillingen.

Udstillingen omfatter også en installationen, lavet i samarbejde med to kunstnere, der er i bedring efter et langt misbrugsforløb. Misbruget førte dem næsten i afgrunden, så her er der også mere end rigeligt "stof" til eftertanke.

Fakta om Leah Robb

Leah Robb er 41 år. Hun er vokset op i Skotland med en musikuddannet dansk mor og en skotsk far, som er uddannet billedkunstner og i mange år har undervist i netop billedkunst.

Leah Robb har også selv en kunstuddannelse. De seneste mange år har hun boet i København, hvor hun har haft – og har – en tæt tilknytning til miljøet på Christiania.

Udstillingen i Gallopperiet er åben alle dage undtagen mandage frem til den 1. december. Åbningstiden er 14-19 på hverdage og 12-19 i weekenderne.

Udstillingen er sponsoreret af Christianshavns Lokaludvalg og Christianias Kulturpolitisk Fond.

Yderligere information på leahrobb.com.

Gå tilbage


Leah Robb sidder her ved en skulptur, hvor den stofafhængige nærmest forelsket klynger sig til den hvide kokain-kvinde, som holder ham fast. Det er hårdt at være pårørende til den stofafhængige.
Klik for større billede

Der er ikke skyggen af skønmaleri over billederne på Leah Robbs udstilling om stofafhængighed. Den kan ses i Gallopperiet på Christiania frem til den 1. december.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+