Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Softwareopgradering
Oktober 2018
Jeg kunne have
klaret mig med
det gamle I/O-kort
Ved testen af den nye Edius 9 redigeringssoftware viste det sig, at Finn Nesgaards gamle HD Storm Plus kort ikke længere var understøttet. Der skulle derfor findes en ny løsning.


Finn Nesgaard

Én ulykke kommer sjældent alene.

I dette tilfælde kom den til at koste mig 5.800 kroner, for jeg erstattede min redigeringscomputers gamle I/O-kort, der bl.a. giver billede på den tilsluttede TV-skærm, med et overdådigt, fremtidsorienteret og langt mere alsidigt Blackmagic Decklink 4K Extreme 12G kort. Og så skulle min videoredigering da være fremtidssikret de kommende år...

Som jeg skrev i anmeldelsen, så ærgrede det mig en lille smule da jeg opdagede, at jeg kunne have fået billede på TV-skærmen med det væsentligt billigere Blackmagic Intensity Pro 4K kort, for det koster kun 1.400 kr. Men sket er jo sket, og jeg er flot kørende.

Alligevel kunne jeg ikke lade være med at ærgre mig en ekstra gang, da den tyske distributør af min Edius redigeringssoftware havde læst min anmeldelse og straks meldte tilbage, at der faktisk findes en uofficiel smutvej til at få den nye Edius til at genkende og arbejde med mit otte år HD Storm Plus kort. Jeg kunne med andre ord have sluppet for bøvlet med at skifte I/O-kort, og sparet udgiften.

Nu skal det straks tilføjes, at den ikke-supporterede opgradering af softwaren ser ud til at være ret besværlig (jeg har ikke forsøgt mig), og at jeg som sagt er ganske tilfreds med det kort, som nu sidder i min redigeringscomputer.

Du kan se vejledningen til den uofficielle opgradering her.

Gå tilbage


Det er egentlig imponerende, at det stadig skulle være muligt at bruge I/O-kortet Grass Valley HD Storm Plus og den tilhørende tilslutningsboks sammen med den nyeste Edius redigeringssoftware. Kortet er nemlig fra 2010, og den officielle support er for længst ophørt...
Klik for større billede

Læs også
- Test: Edius 9.30
Opgraderingen blev besværlig

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+